Open Dag
26 jun 2022 - 26 jun 2022

Open Dag

Activiteit

Zes dagen per week kun je in Stedelijk Museum Breda terecht. Hier sta je oog in oog met kunst die inspireert en kun je uiteenlopende voorwerpen bewonderen die verbonden zijn met de geschiedenis van Breda. 26 juni is een speciale dag: dan is het museumbezoek helemaal gratis! 

Kom ook en geniet van al het moois dat het museum te bieden heeft. En er is meer: we pakken die dag uit met een afwisselend activiteitenprogramma voor jong en oud. Van sneldichtkunst tot een muzikale ontmoeting en rondleidingen door kinderen.

Kinderen vertellen over hun favoriete kunstwerk 
Tijdens de open dag kruipen kinderen in de huid van onze suppoosten en vertellen op eigen wijze over hun favoriete kunstwerk. Leerlingen uit het Bredase middelbaar onderwijs leiden rond door hun eigen tentoonstelling Na regen komt zonneschijn. Waarvoor zij van A tot Z alle handelingen verrichtten die komen kijken bij het neerzetten van een expositie.

Gesproken woord
In de tentoonstellingszaal Vanwege Vincent – De geboortestreek van Van Gogh als inspiratie, wordt voorgedragen uit de brieven van Vincent van Gogh. In deze ruimte trakteren woordkunstenaars je ook op een persoonlijk gedicht of nog leuker: laat hen dichten voor iemand die een bijzonder gedicht verdient. 

Muziek
In de tentoonstelling Marenne Welten – House of Men voert celliste Jacqueline Hamelink (Sounding Bodies) een muzikaal gesprek tussen cello en schilderkunst. De geschiedenis van de oude mannen die ooit het museum bevolkten wordt langzaam weer tot leven gewekt. In ons museumcafé brengt de Tielman Brothers Tribute Band een muzikaal eerbetoon aan de broers Reggy, Ponthon, Andy en Loulou Tielman, die in maart 1959 vanuit Indonesië voet op Nederlandse bodem zetten. ‘De Tielman Brothers, die naam moet absoluut met hoofdletters worden geschreven in de Nederlandse popgeschiedenis’, zei muziekkenner Leo Blokhuis. Daarom deze middag een shout out naar de bekendste Indo-Rockband van Nederland. 

Bekijk het complete programma in het onderstaande blokkenschema

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief