Op locatie StadsGalerij: Practice of Living
29 feb 2020 - 17 mei 2020

Op locatie StadsGalerij: Practice of Living

Met nieuw werk van Peter Bouwmans, Jordy Koevoets, Margot Zweers

Tentoonstelling

Locatie: StadsGalerij Breda - Oude Vest 34 (op loopafstand van het museum) vrijdag t/m zondag van 11 - 17 uur.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling Sef Peeters – Zwaar als een vogel heeft het museum drie collega-kunstenaars uitgenodigd om te reageren op het kunstwerk Practice of Living van Sef PeetersDoor middel van deze installatie wilde Peeters ontdekken hoe hij in het leven stond: 

“Die ontdekking probeer ik over te brengen, of te definiëren of als probleem te stellen.”

Tijdens een werkperiode in de StadsGalerij maken Peter Bouwmans, Jordy Koevoets en Margot Zweers nieuw werk dat ze presenteren naast onderdelen van de originele installatie van Sef Peeters.  

'Practice of Living', Sef Peeters


Jordy Koevoets (1984, Rijsbergen)  ‘Immuun worden voor de onzin’ is het credo van Jordy Koevoets als hij in 2011 afstudeert aan de AKV | St. Joost Breda. Met onzin doelt hij op de gekte en onzin van mens, media en maatschappij. Zijn afgrijzen (en verwondering) uit hij in schilderijen, collages, gevonden affiches, in blokletters geschreven teksten met fluomarkeerstiften. Daarnaast neemt Koevoets regelmatig de kunstwereld op de korrel en wendt hij (sociale) media aan om ludieke acties te lanceren.

Margot Zweers (1989, Den Haag) ‘Geen steen is hetzelfde. Ook als je er een afgietsel of afdruk van maakt, is iedere kopie net een beetje anders.’ Het verzamelen van stenen is voor Margot Zweers een romantische zoektocht. Ze vindt het altijd bijzonder als ze tijdens een van haar wandelingen zomaar een tegenkomt, zeker in stedelijk gebied waar er niet veel te vinden zijn. Als ze er een heeft gevonden, is het een avontuur het zware, massieve ding te vervoeren naar haar atelier in Breda. Daar maakt ze van zo’n gevonden steen tientallen afgietsels. In haar verzameling wordt de spanning voelbaar tussen uniek object en een steeds repeterende kopie.

Peter Bouwmans (1977, Goes)  Bouwmans heeft voor zijn werk stilte, rust en liefde nodig. Hij wil de wereld steeds mooier maken, als een utopist die thema’s als verandering van sociale structuren en de effecten van het kapitalisme niet schuwt. Zijn maatschappijkritiek is zijn drijfveer, maar tegelijkertijd is hij ook bewust van zijn verantwoordelijkheid ten aanzien van de schilderkunst. De abstracte schilderkunst staat altijd centraal in zijn werk. In 2001 studeert Bouwmans af aan AKV | St. Joost te Breda, de stad waar hij sinds zijn derde levensjaar inwoner van is.

Lees hier meer over de tentoonstelling Sef Peeters - Zwaar als een vogel.  Deze tentoonstelling wordt gemaakt samen met de StadsGalerij Breda en met dank aan de Gemeente Breda.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief