Oost west, thuis best?
26 sep 2020 - 15 nov 2020

Oost west, thuis best?

Breda in tijden van corona

NEXT

De coronacrisis heeft niemand in de afgelopen maanden onberoerd gelaten. Tijdens de landelijke Maand van de Geschiedenis tonen Nieuwe Veste, Stadsarchief Breda en Stedelijk Museum Breda wat corona deed met de stad. We kijken terug op de afgelopen maanden, waarin de crisis ons leven beheerste en het woord ‘thuis’ nieuwe betekenis kreeg.

In onze projectruimte NEXT kun je foto’s, affiches, video’s en poëzie zien en horen, die een indruk geven van deze uitzonderlijke maanden. Met werk van: Dansnest, Jiri Büller, Kees van Meel, Bas Linssen, Edwin Wiekens en vele anderen.

Stadsarchief Breda riep aan het begin van de lockdown alle Bredanaars op om mee te bouwen aan een erfgoedcollectie over het coronavirus in de stad. Het is lang geleden dat we ‘geschiedenis’ op deze schaal met elkaar deelden. De oproep leidde tot verrassende resultaten op het gebied van beeld, taal en kunst. In Nieuwe Veste is daarvan een selectie te zien.

Het is de derde keer dat Nieuwe Veste, Stadsarchief Breda en Stedelijk Museum Breda de handen ineenslaan om invulling te geven aan de Maand van de Geschiedenis in Breda. Houd de websites van deze partners in de gaten voor (online) randprogramma.

Nieuwe Veste  
Nieuwe Veste is op zoek gegaan naar verhalen die voor nu relevant zijn. Oude verhalen die betekenis geven aan het nieuwe verhaal, en verhalen die ons helpen de toekomst te duiden. Dit en meer is terug te vinden op thema-pagina.

Praktisch 
Meer informatie over de landelijke Maand van de Geschiedenis vind je via deze link. Een timeslot reserveren hoeft niet voor deze tentoonstelling, omdat deze te zien is in onze gratis toegankelijke publiekszone.


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief