Onvergetelijk
21 sep 2017 - 21 sep 2017

Onvergetelijk

Activiteit

Op Wereld Alzheimer Dag biedt Stedelijk Museum Breda in samenwerking met Alzheimer Nederland, Afdeling Breda en omstreken een programma aan voor mensen met Alzheimer en hun dierbaren. De middag wordt geleid door een rondleider van het Onvergetelijk programma van het Van Abbemuseum en is speciaal ontwikkeld voor mensen met Alzheimer en hun dierbaren. Kijken naar kunst biedt hen de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen zonder terug te hoeven vallen op het kortetermijngeheugen en biedt toegang tot het langetermijngeheugen en persoonlijke ervaringen. Ook stimuleert kijken naar kunst de hersenen door middel van cognitieve oefening.

Het programma bestaat uit ontvangst met koffie of thee en een rondleiding waarbij interactie belangrijk is. In de rondleiding worden een paar werken uit de tentoonstelling Van kasteel tot station besproken. De deelnemers gaan met elkaar in gesprek en krijgen de mogelijkheid zich te uiten. Na het bezoek krijgen ze een print van één van de besproken werken mee naar huis. Zo kan het kunstwerk thuis nog eens bekeken en besproken worden. Het programma heeft niet alleen positieve effecten op de persoon met Alzheimer, maar ook op de relatie met dierbaren.

Praktische informatie
Datum: donderdag 21 september 2017 van 14:00 - 16:00 uur. Bij veel aanmeldingen is er een mogelijkheid in de ochtend voor een programma van 10:00 - 12:00 uur.

De prijs is €12,00 per persoon.

Op deze middag is de Museumkaart en de BankGiro Loterij VIP-kaart geldig.

Het museum is rolstoelvriendelijk en in het bezit van zitstokken.

Voor aanmeldingen of meer informatie over het Onvergetelijk programma kun je mailen naar email of bellen met 076-529 99 05.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief