Ontdek de zomer in het museum
7 jul 2018 - 19 aug 2018

Ontdek de zomer in het museum

Activiteiten voor alle leeftijden in het jongste stadsmuseum van Nederland

Activiteit

Op zoek naar een leuk en boeiend dagje uit in de zomer? Kom naar het museum en neem je kinderen, ouders of vrienden mee. Leuk en leerzaam voor bezoekers van alle leeftijden.

True Beauty – Op de grens van kunst en wetenschap 
De mooiste wetenschappelijke beelden 
Nog te zien t/m 19 augustus

Foto’s, video’s en visualisaties van internationale toponderzoekers die niet eerder in Nederland te zien waren. Daarnaast is werk te zien van  kunstenaars die zich laten inspireren door de wetenschap. Ontdek de Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers, die centraal staat in de tentoonstelling.

“Een expositie die je niet mag missen.” - De Morgen  

Nassauwandeling: kraak jij de code?
Speurtocht voor gezinnen 

Ga op ontdekking door het museum en door het centrum van Breda. Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en hij houdt hem gegijzeld aan het Spaanse hof. Stiekem neemt hij contact op met zijn vader en laat geheime codes achter.

Lukt het jou om de codes te kraken en de geheime locatie van Filip Willem te vinden? Dan krijg je bij de museumbalie een leuk cadeautje!

CollectieLab
Een kijkje achter de schermen

In CollectieLab maak je mee hoe schilderijen, religieuze voorwerpen en kostuums worden gerestaureerd. Je leert alles over hun geschiedenis. Sommige objecten hebben geheimen die we willen ontrafelen. Wil jij weten wat we hebben ontdekt? En speur je met ons mee?

In Café Lanzas zie je de levensgrote kopie van het beroemde schilderij De overgave van Breda van de Spaanse schilder Diego Velázquez.

Café Lanzas 
Het museumcafé is een ontmoetingsplek waar je lekker kunt ontspannen en genieten van duurzame lokale producten. Er is een gezellige leestafel en voor de kinderen zijn er leuke spelletjes.  Bekijk ons speciale zomerarrangement (geldig t/m 19 augustus).

Beeld uit True Beauty – Op de grens van kunst en wetenschap: Flavie Audi, Fluid Rocks, glas, dichroic glas, 24 karaat goud.  Foto: Kiran Mahabali

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief