Nationale Museumweek 2018
9 apr 2018 - 15 apr 2018

Nationale Museumweek 2018

Activiteit

Nederland telt vele prachtige museumcollecties over geschiedenis, beeldende kunst, natuurhistorie, economie, wetenschap, techniek en volkenkunde. Ze zijn het geheugen van een stad, een streek, van ons land en daarmee van onszelf. Musea vertellen verhalen die we niet mogen vergeten. Elke collectie toont ons een deel van een geweldig cultureel kapitaal – ons echte goud!

Dat enorme culturele kapitaal is van ons allemaal. Van maandag 9 t/m zondag 15 april 2018 staan de Nederlandse museumschatten opnieuw volop in de schijnwerpers. Ga het samen ontdekken. Binnen én buiten de muren van het museum. Pronkstukken, bijzondere activiteiten en initiatieven… ze zijn dichterbij dan je denkt!

Pronkstuk
Stedelijk Museum Breda doet natuurlijk mee aan de Nationale Museumweek. Als pronkstuk presenteren we de 'Transmitter', een kunstwerk van Hubert Leyendeckers. Het is een liggende installatie, beschilderd met grafische motieven die doen denken aan wiskundige figuren. De Bredase Leyendeckers (1935) behoort tot de oorspronkelijkste Nederlandse kunstenaars. Een diepe fascinatie voor de ruimte en de natuur is de bron voor zijn werk. De afgelopen decennia werkte hij in stilte aan een uitdijend artistiek universum. Zijn werk heeft een centrale plaats gekregen in de tentoonstelling True Beauty.

Voor meer informatie over de Nationale Museumweek, bezoek de website.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief