Na regen komt zonneschijn - VO expo
28 mei 2022 - 3 jul 2022

Na regen komt zonneschijn - VO expo

NEXT

Na regen komt zonneschijn. Dat is iets waar de leerlingen van het Bredase voortgezet onderwijs, die deelnemen aan de VO expo, van overtuigd zijn. Tijdens de expo van het programma NEXT ervaar je de ups en downs die de leerlingen meemaken. 

Na regen komt zonneschijn
Iedereen maakt wel eens een moeilijke periode mee. Je zit niet lekker in je vel of er gebeurt iets waardoor jij je boos of verdrietig voelt. Maar vrijwel altijd is er een moment waarop het beter gaat en de zon door de wolken schijnt. In de expo wordt duidelijk dat het te boven komen van heftige periodes een proces is. Je ervaart verschillende emoties en gaat van negativiteit naar positiviteit. In deze expo zie je hoe andere jongeren dat doen: in kunst!

Proces
In de tentoonstelling tonen examenleerlingen uit het Bredase voortgezet onderwijs hun werk. Voor het samen stellen en vormgeven van de tentoonstelling is er een groep van 10 junior curatoren geselecteerd. Deze junior curatoren zetten samen met onze eigen medewerkers de tentoonstelling op. Om de junior curatoren te begeleiden worden bijeenkomsten en trainingen georganiseerd; zo maken ze kennis met elkaar en het museum, en leren ze hoe je een expositie maakt.

Samen hebben de junior curatoren werken geselecteerd en hun ideeën aan elkaar en aan de medewerkers van het museum gepitcht. Uit al hun verschillende ideeën is het thema Na regen komt zonneschijn ontstaan. Een thema waarin vele zichzelf herkennen. Dit thema voeren ze samen met Stedelijk Museum Breda uit tot een tentoonstelling. 

Junior curatoren 
Mirte Cooper, Zita Godrie, Hannah Langermans, Renske Meyboom, Lisa Montree, Alex Nowak, Irina Perşa, Jipke Simonis, Rosa Valbracht en Meike de Witte.

Deelnemers
Mara Hop, Suzanne Koevoets, Zenne Bolderman, Alex Nowak, Frederique Steltenpool, Sanne Top, Yoran Gering, Madelien Sonneveldt, Sophie Poels, Bess van Holten, Julie Esseboom, Nienke van Houwelingen, Jan Janssens, Rosa Valbracht, Nienke de Wit, Joy Fortunati, Femke Gram en Lisa Montrée.

Mirte en Renske waren op de Open Dag en vertellen je er in deze film graag meer over:


In samenwerking met: Curio scalaMarkenhageMencia de MendozaDe NassauNewmancollegeOnze Lieve Vrouwelyceum en Stedelijk Gymnasium Breda, Witte Rook en Kunstpodium T. 

De tentoonstelling is gratis toegankelijk.

Credit hoofdafbeelding: Noëlle van Woerden 


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief