Marenne Welten - House of Men
20 nov 2021 - 1 mei 2022

Marenne Welten - House of Men

Tentoonstelling

Generaties lang woonde de familie van beeldend kunstenaar Marenne Welten aan de Pasbaan in Breda. Haar tante -inmiddels in de negentig- herinnert zich de mannen die daar voor het voormalig Oudemannenhuis zaten nog goed. Welten neemt een duik in de geschiedenis van dit pand en zijn bewoners, dat tegenwoordig deelt uitmaakt van ons museumgebouw. Ze laat zich erdoor inspireren voor nieuwe schilderijen, tekeningen en collages.

In combinatie met archiefstukken uit het Stadsarchief Breda en religieuze objecten uit de museumcollectie ontstaat een tentoonstelling die het Oudemannenhuis opnieuw tot leven brengt.

Marenne Welten (1959) is een vooraanstaande beeldend kunstenaar met wortels in de stad: ze groeit op in Ulvenhout, gaat in Breda naar de middelbare school en later naar de St. Joost School of Art & Design. Haar werk was eerder te zien in onder meer museum De Pont in Tilburg (It is not all right, 2014) en Kunstverein GFjK in Duitsland (No Man’s Land, 2013).

Beeldcredit: double take Marenne Welten, gouache collage op papier, 2021