Jazz in Lanzas: The music of Miles Davis
25 mrt 2018 - 25 mrt 2018

Jazz in Lanzas: The music of Miles Davis

Activiteit

Jazz in Lanzas: The music of Miles Davis met trompettist Michael Varekamp en stersaxofonist Efraïm Trujillo. Elke laatste zondag van de maand kun je als jazz-liefhebber terecht in museumcafé Lanzas. Daar kun je genieten van de beste jazzmuzikanten in Breda met de vrij toegankelijke concertserie Jazz in Lanzas. Iedere editie kun je luisteren naar live jazzmuziek met een nieuw thema, onder begeleiding van een wisselende groep muzikanten.

The music of Miles Davis
Op zondag 25 maart staat de jazz van Miles Davis uit de jaren vijftig centraal. Miles Davis stond bekend om zijn geniale ingevingen en gepassioneerde levensstijl. Geniet van de swingende klanken van de legendarische albums Kind of Blue en Ascenseur pour l’ Échafaud.

Michael Varekamp
Trompettist Michael Varekamp tourde door heel Europa met de band van Sonny Fortune, die jarenlang deel uitmaakte van de band van Miles Davis. Bij dit concert speelt Varekamp samen met onder andere stersaxofonist Efraïm Trujillo en bassist Harry Emmery.

Michael Varekamp bracht eerder een ode aan Miles in het theater. Onlangs werd hij gekoppeld aan vertoningen van de film Miles Ahead (Sony Pictures). De Franse krant Le Monde over Michael Varekamp:

“Een eerbetoon aan Miles met Sonny Fortune… Michael Varekamp heeft een verbluffend geluid en mooie frasering…”

Line-up 
Michael Varekamp TrompetEfraïm Trujillo TenorsaxofoonMark van der Feen ToetsenHarry Emmery BasErik Kooger Drums

De bar van Lanzas is open, dus geniet tijdens het concert van een keur aan lekkernijen. Lanzas werkt met merken die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en fairtrade.

Programma 2018

  • 25 februari: The music of Benny & Bing met Bernard Berkhout 
  • 25 maart: The music of Miles Davis met Michael Varekamp 
  • 29 april: The music of Duke Ellington met Dimitri Shapko 
  • 27 mei: The music of the great pianists met Harry Kanters

Rendez Vous, 25 maart in Stedelijk Museum Breda
Acht beeldende kunstinstellingen openen 25 maart hun deuren. In onze projectruimte NEXT kunt u de kunstenaars ontmoeten van Wij, de kunstenaars van Breda! Ze vertellen graag over hun werk. NEXT is vrij toegankelijk.   

Bekijk ook de tentoonstellingen
True Beauty – Op de grens van kunst en wetenschap
Van kasteel tot station– Topstukken uit de Collectie Breda
CollectieLab – De collectie onder de loep
NEXT – Wij, de kunstenaars van Breda! (deel I)

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief