Jazz in Lanzas: The Music of Lionel Hampton
13 jan 2019 - 13 jan 2019

Jazz in Lanzas: The Music of Lionel Hampton

Een heel gelukkig en swingend 2019!

Activiteit

We openen het nieuwe jaar met The Music of Lionel Hampton en een gastoptreden van vibrafonist Jacco Griekspoor. Wegens het grote succes van Jazz in Lanzas hebben Harry Kanters en Michael Varekamp een mooie reeks met nieuwe concerten samengesteld.

Lionel Hampton (1908, Louisville), Amerikaans jazzmuzikant en bandleider, was een van de grote pioniers in de jazz. Hij werd vooral bekend als vibrafonist en gaf het instrument een volwaardige plaats in de jazzmuziek. Hampton was ook drummer, pianist en zanger, en werd geroemd om de ritmische vitaliteit van zijn spel en zijn performance. Hij trad op met onder andere Benny Goodman. Ook was hij de ontdekker van Dinah Washington. 

Voor vibrafonist Jacco Griekspoor is Lionel Hampton een voorbeeld en een bron van inspiratie. Kom langs, luister naar de ritmes en geniet van The Music of Lionel Hampton met Michael Varekamp, Harry Kanters, Jacco Griekspoor, Bart Wouters en Dirk Dergent. Samen brengen ze de boeiende geschiedenis van de jazz tot leven! 

Dit concert is gratis bij te wonen in museumcafĂ© Lanzas. Let op: het museum is speciaal voor de Jazz in Lanzas concerten geopend van 10-17u in plaats van 11-17u. Kom op tijd - het aantal zitplaatsen is beperkt!

Bezetting
Jacco Griekspoor - Vibrafoon
Michael Varekamp - Trompet 
Harry Kanters - Piano
Bart Wouters - Bas
Dirk Dergent - Drums

De bar van Lanzas is open, dus geniet tijdens het concert van onze lekkernijen. Lanzas werkt met merken die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en fairtrade.

Lanzas is toegankelijk voor mindervaliden.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief