Jazz in Lanzas: The Music of Chet Baker & Gerry Mulligan
21 okt 2018 - 21 okt 2018

Jazz in Lanzas: The Music of Chet Baker & Gerry Mulligan

Activiteit

Het is 1952 als Chet Baker en Gerry Mulligan elkaar ontmoeten. Beiden twintigers, beiden gezegend met een flinke dosis talent en beiden even charismatisch. Deze ontmoeting zou een nieuw tijdperk voor de jazz inluiden. Het tijdperk van de Cooljazz, na een eerdere poging van Miles Davis’ Birth of the Cool.

Samen zouden ze muziekgeschiedenis schrijven met hun intuïtieve manier van samenspelen en het transparante romantische geluid door het ontbreken van een piano. 

Het Chet Baker-Gerry Mulligan kwartet kwam in de problemen toen Mulligan werd gearresteerd wegens drugsbezit. Chet Baker richtte vervolgens noodgedwongen zijn eigen kwartet op en werd daarmee wereldberoemd.

Gastheren en organisatoren Harry Kanters en Michael Varekamp ontvangen één van de beste baritonsaxofonisten van Europa, Rik van den Bergh. Rik heeft zijn roots in Breda, ontving de Kobe Award en speelde met onder andere Bart van Lier en Teddy Edwards.

Een ode aan de belichaming van de Cooljazz! 

Het concert is vrij toegankelijk. Kom op tijd - het aantal zitplaatsen is beperkt!

Bezetting: 
- Michael Varekamp - trompet
- Rik van den Bergh - baritonsax
- Harry Kanters - piano
- Harry Emmery - bas
- Erik Kooger - drums

De bar van Lanzas is open, dus geniet tijdens het concert van onze lekkernijen. Lanzas werkt met merken die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en fairtrade. Lanzas is toegankelijk voor rolstoelen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief