Jazz in Lanzas: The music of Benny & Bing - met Bernard Berkhout
25 feb 2018 - 25 feb 2018

Jazz in Lanzas: The music of Benny & Bing - met Bernard Berkhout

Activiteit

Elke laatste zondag van de maand kun je genieten van de beste jazzmuzikanten in Breda met de vrij toegankelijke concertserie Jazz in Lanzas.

The music of Benny & Bing - met klarinettist en crooner Bernard Berkhout
Benny Goodman heeft de jazzgeschiedenis voorgoed veranderd. Met zijn waanzinnige klarinetspel en vooruitstrevende aanpak groeide hij uit tot een grootheid. Bing Crosby had daarvoor de weg geplaveid voor crooners als Frank Sinatra en Dean Martin, nadat hij plotseling ge├»nspireerd raakte de zang van Louis Armstrong.

Te gast in Lanzas is deze zondag een van Europa's beste klarinettisten en Goodman vertolkers, Bernard Berkhout. Hij heeft zich de laatste jaren ook ontwikkeld tot sympathieke crooner. Berkhout zal worden bijgestaan door pianist Harry Kanters en trompettist/zanger Michael Varekamp.

Het optreden begint met een korte introductie over Benny Goodman en Bing Crosby. Kom op tijd, want het aantal zitplaatsen is beperkt.

Lanzas   
De bar van Lanzas is open, dus geniet tijdens het concert van een lekkere kop koffie. Lanzas werkt met merken die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en fairtrade. Voor jong en oud.

Programma 2018

  • 28 januari: Ella Fitzgerald
  • 25 februari: Benny & Bing - met Bernard Berkhout
  • 25 maart: Miles Davis - met Michael Varekamp
  • 29 april: Duke Ellington - met Dmitri Shapko
  • 27 mei: The great pianists - met Harry Kanters


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief