Jazz in Lanzas: Mardi Gras in New Orleans
11 nov 2018 - 11 nov 2018

Jazz in Lanzas: Mardi Gras in New Orleans

Activiteit

Na het succes van het Chet Baker-concert volgt nu de volgende Jazz in Lanzas: Mardi Gras in New Orleans. Met dit programma  belooft het weer een speciale zondagochtend in het museum te worden.

New Orleans en het carnaval horen bij elkaar: vandaag heb je de blues, maar morgen is alles weer beter. Vanwege de Franse achtergrond van de staat Louisiana is de naam van het carnaval Mardi Gras (Fat Tuesday). Vanuit New Orleans met haar parades en jazzkroegen is de jazz wereldberoemd geworden. Louis Armstrong leidde in 1949 de Mardi Gras-parade als King of the Zulus. Hij zag dit als een hoogtepunt in zijn carrière. 

Pianist Harry Kanters en trompettist/zanger Michael Varekamp gaan speciaal op 11 november terug naar de roots van de jazz - en die van henzelf: de Jazz van New Orleans. Speciale gast is de fameuze Belgische clarinetvirtuoos Peter Verhas. Samen laten ze je  swingen met de New Orleans classics van de ‘godenzonen van de stad’ Louis Armstong, Sydney Bechet en Louis Prima.

Geniet met Mardi Gras in New Orleans van de muziek van het volle leven: meeslepend, jubelend en intens!

Het concert is vrij toegankelijk. Kom op tijd - het aantal zitplaatsen is beperkt!

Bezetting: 
- Michael Varekamp: trompet & vocalen
- Harry Kanters: piano
- Peter Verhas: klarinet
- Jos Machtel: contrabas
- Chris Strik: drums

De bar van Lanzas is open, dus geniet tijdens het concert van onze lekkernijen. Lanzas werkt met merken die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en fairtrade. Lanzas is toegankelijk voor rolstoelen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief