Jazz in Lanzas: Happy on the Vibes
22 sep 2019 - 22 sep 2019

Jazz in Lanzas: Happy on the Vibes

Happy on the Vibes!

Activiteit

Op 22 september starten trompettist en vocalist Michael Varekamp en pianist Harry Kanters, de drijvende krachten achter de succesvolle concertreeks Jazz in Lanzas, met een nieuwe reeks concerten in Stedelijk Museum Breda.

Speciale gast is vibrafonist, slagwerker en arrangeur Frits Landesbergen. Landesbergen liet zich al vroeg inspireren door meester-vibrafonist Lionel Hampton. Hampton, die zijn muzikale carrière als jazzdrummer startte, is van grote betekenis voor de geschiedenis van de jazz. Het was Louis Armstrong die hem stimuleerde de vibrafoon te proberen - en de rest is geschiedenis.

Inmiddels behoort Landesbergen tot de ‘Royal Class’ op de vibrafoon. Zo speelde hij onder andere met Scott Hamilton, Monty Alexander en trad hij op met het Metropool Orkest. Samen met Michael Varekamp, met wie hij een aantal jaren succesvolle theaterconcerten verzorgde, Harry Kanters, Erik Kooger en Vincent Kuiper is het feest compleet! 

Bezetting
Frits Landesbergen vibrafoon
Michael Varekamp trompet, zang
Harry Kanters piano
Erik Kooger drums
Vincent Kuiper bas
Voor de jazzconcerten betaalt u het reguliere entreetarief van het museum. Vrienden Stedelijk Museum Breda en houders van de Museumkaart hebben gratis toegang. Bekijk hier meer informatie over toegangsprijzen.

Concerten in het auditorium
Vanaf september vinden de concerten plaats in het auditorium van het museum. Deze mooie zaal heeft een uitstekende akoestiek en biedt 100 zitplaatsen. Het auditorium bevindt zich tussen de tentoonstellingszalen en is ook goed te bereiken via de lift. 

Café Lanzas tijdelijk gesloten
Op 22 september is Lanzas gesloten in verband met een verbouwing. Voor koffie en/of versnaperingen kunt u terecht in de directe nabijheid van het museum, zoals De Beyerd en Bagels & Beans. Het meenemen van eigen consumpties is helaas niet toegestaan.

Programma seizoen september 2019 t/m april 2020
22 september Happy on the Vibes Gast: Frits Landesbergen Overige gasten: Harry Emmery, Erik Kooger

13 oktober Clark Terry & Bobby Brookmeyer Gast: Bert Boeren

10 november Cab Calloway Gast: Yoran Aarssen

8 december 100 yr Nat King Cole Gast: Jean van Lint

12 januari Miles in the Fifties Gast: Dmitry Shapko

9 februari Ella & Louis Gast: Machteld Cambridge

8 maart Cool with Chet Baker Gast: Rik van den Bergh

13 april New Orleans Lives! Gast: Peter Verhas

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief