Jazz in Lanzas: Ella Fitzgerald
28 jan 2018 - 28 jan 2018

Jazz in Lanzas: Ella Fitzgerald

Activiteit

Elke laatste zondagochtend van de maand kun je genieten van de beste jazzmuzikanten in Breda met de gratis concertserie Jazz in Lanzas.

Ella Fitzgerald
Al is ze al twintig jaar niet meer onder ons, haar muziek is nog springlevend. De Amerikaanse jazzzangeres Ella Fitzgerald was ‘The first lady of song’. Op zondag 28 januari 2018 van 11.00 tot 12.15 uur laat een goed gezelschap jazzmuzikanten – onder leiding van pianist Harry Kanters – horen en zien waar zij die roemende bijnaam aan te danken had. At last. 

Voor jazzkenners en -leken
Het optreden begint met een korte introductie over het leven van Fitzgerald aan de hand van bijzondere filmbeelden. De concerten zijn dus voor iedereen geschikt. Of je nu een echte jazzkenner bent of iemand die voor het eerst kennismaakt met de muziek van legendarische jazzhelden.

Jazzvocaliste
Elke editie spelen Harry Kanters en trompettist Michael Varekamp jazzmuziek met een nieuw thema. Daarin worden ze bijgestaan door een wisselende groep muzikanten. Op zondag 28 januari is dat de authentieke jazzvocaliste Machteld Cambridge. Fitzgerald is een grote inspiratiebron voor Cambridge. “Haar muziek heeft een swing die van alle tijden is”, aldus de zangeres.

Lanzas
De bar van Lanzas is open, dus geniet tijdens het concert van een lekkere kop koffie of een goed glas wijn. Lanzas werkt met merken die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en fairtrade. Voor jong en oud.

Programma 2018

  • 25 februari: The music of Benny & Bing met Bernard Berkhout 
  • 25 maart: The music of Miles Davis met Michael Varekamp 
  • 29 april: The music of Duke Ellington met Dmitri Shapko 
  • 27 mei: The music of the great pianists met Harry Kanters
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief