Jazz in Lanzas: Echoes of Ellington
29 apr 2018 - 29 apr 2018

Jazz in Lanzas: Echoes of Ellington

Activiteit

Jazz in Lanzas: Echoes of Ellington met gastsaxofonist Dimitri Shapko 
Elke laatste zondag van de maand kunt u als jazzliefhebber terecht in museumcafé Lanzas. Geniet van de beste jazzmuzikanten in Breda met de vrij toegankelijke concertserie Jazz in Lanzas. Iedere editie luistert u naar live jazzmuziek met een nieuw thema onder begeleiding van een wisselende groep muzikanten.

Michael Varekamp en Harry Kanters 
Jazz in Lanzas staat onder de bezielende leiding van pianist Harry Kanters en trompettist/vocalist Michael Varekamp, twee grootmeesters uit de vaderlandse jazzscène. Beiden hebben hun sporen in de jazz ruimschoots verdiend.  

Echoes of Ellington
Op zondag 29 april staat Duke Ellington (1899-1974) centraal. Deze meesterpianist, componist en bandleider ontwikkelde zijn unieke stijl door instrumentcombinaties en klankkleuren te verkennen. Zijn eigenzinnige jazzmusici, met hun eigen manier van spelen, brachten een nieuw, kleurrijk geluid. Michael Varekamp en Harry Kanters ontdekten dat trompettisten als Cootie Williams en Rex Stewart, naast grootheden als Ben Webster en Jimmy Hamilton, bepalend waren voor de klankkleur.

Duke Ellington wist zijn big band, ooit begonnen in de Cotton Club in New York, vijftig jaar lang bij elkaar te houden. Hits als Take the A trainSophisticated lady en It don’t mean a thing (if it ain’t got that swing) spreken nog altijd tot de verbeelding.  

Echoes of Ellington: een ode aan een kleurrijke jazzlegende!

Line-up
Michael Varekamp Trompet/vocalen
Harry Kanters Piano
Dimitri Shapko Tenorsaxofoon
Vincent Kuiper Bas
Chris Strik Drums  

De bar van Lanzas is open, dus geniet tijdens het concert van onze lekkernijen. Lanzas werkt met merken die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en fairtrade.  

Programma 2018 

  • 27 mei: The music of the great pianists met Harry Kanters  

Activiteiten op zondag 29 april
CollectieLab –  live textielrestauratie van een 19de-eeuwse japon door restaurator Marjolein Homan Free. De japon geeft een goed tijdsbeeld van de vrouw uit de gegoede burgerij. Ook is er gelegenheid om Marjolein vragen te stellen.
Tijd: van 11:00 – 17:00 uur.  

Bouw mee aan het heelal in de meivakantie - van 24 april t/m 4 mei 2018. Kinderen onderzoeken de wonderlijke werken van de Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers. Met de opgedane inspiratie gaan ze aan de slag in NEXT en bouwen ze aan een fantastisch heelal. 
Tijd: van 13:00 – 16:00 uur.

Bouw jij ook mee? Meld je dan aan bij de receptie van het museum. Het museum is gratis toegankelijk voor kinderen t/m 12 jaar.   


Bezoek ook de tentoonstellingen: 
True Beauty – Op de grens van kunst en wetenschap Van kasteel tot station – Topstukken uit de Collectie Breda CollectieLab – De collectie onder de loep met live restauratiesGame Rules – Presentatie Anastasia Opara en Oskar Stålberg in samenwerking met NHTV Breda University of Applied Sciences.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief