Jazz in Lanzas: Cab Calloway

Jazz in Lanzas: Cab Calloway

10 november, 11.00-12.15 uur

Activiteit

Met zijn aanstekelijke vocalen en uitmuntend bandleiderschap wist zanger Cab Calloway door te dringen tot het rijtje grote namen uit de jazz. Calloway, de hi-de-ho-man, wist zijn publiek telkens te vermaken met zijn swingende teksten en excentrieke scat-zang. Hierbij liet hij zich inspireren door Louis Armstrong.

Zanger en trompettist Michael Varekamp brengt deze ochtend de speelvreugde van swingicoon Calloway voor het voetlicht. Hits als Minnie the Moocher en St. James Infirmary zullen zeker niet ontbreken!  Het concert wordt ingeleid door Michael Varekamp en Harry Kanters. Kijk én luister naar de inspirerende jazzfilmpjes!

Bezetting
Michael Varekamp, trompet, zang
Yoran Aarssen, sax, klarinet
Harry Kanters, piano
Thomas Pol, bas
Jasper van Hulten, drums

Jazz in Lanzas
Voor de jazzconcerten betaalt u het reguliere entreetarief van het museum. Vrienden Stedelijk Museum Breda en houders van de Museumkaart hebben gratis toegang. Bekijk hier meer informatie over toegangsprijzen.

Concerten in het auditorium
Vanaf september vinden de concerten plaats in het auditorium van het museum. Deze mooie zaal heeft een uitstekende akoestiek en biedt 100 zitplaatsen. Het auditorium bevindt zich tussen de tentoonstellingszalen en is ook goed te bereiken via de lift.

Programma seizoen september 2019 t/m april 2020

10 november Cab Calloway Gast: Yoran Aarssen