Jazz in Lanzas: 100 yr Nat King Cole
8 dec 2019 - 8 dec 2019

Jazz in Lanzas: 100 yr Nat King Cole

Speciale gast: Jean van Lint

Activiteit

Dit jaar vieren we de honderdste verjaardag van zanger en pianist Nat King Cole (1919). Op zondag 8 december brengen trompettist en vocalist Michael Varekamp en pianist Harry Kanters een ode aan een van de grootste muzikanten van de vorige eeuw.

Nat King Cole maakte furore met zijn Nat King Cole Trio, waarmee hij hits als Straighten Up and Fly Right opnam. Hij zong zowel solo als met het trio. De bezetting van piano, gitaar en bas inspireerde vele anderen, waaronder Art Tatum en Oscar Peterson.

Met zijn prachtige baritonstem groeide hij in de jaren vijftig uit tot een ster met vele hits, waaronder Mona Lisa, Unforgettable en Route 66. Zanger en bassist Jean van Lint (BE) kruipt 8 december in de huid van de grootmeester.

Bezetting
Michael Varekamp, trompet
Jean van Lint, zang, bas
Harry Kanters, piano
Dirk van der Linden, gitaar

Entree
Voor de jazzconcerten betaal je het reguliere entreetarief van het museum. Vrienden van Stedelijk Museum Breda en houders van de Museumkaart hebben gratis toegang.

Vooraf online reserveren
Vooraf online aanmelden gaat enkel via het online reserveringssysteem, klik hier. Het voordeel van dit systeem is dat je meteen ziet of er nog plaatsen beschikbaar zijn en dat je zelf direct kunt aan- en afmelden (maximaal 2 zitplaatsen per persoon). Let op! Het concert is inmiddels volgeboekt!

Instructie aanmelding op locatie
Je kunt het concert bijwonen op vertoon van de bevestiging die je ontvangt vanuit het reserveringssysteem en een geldig entreebewijs voor het museum.

Handig om te weten is dat het aanmelden per concert verloopt. Er kan dus niet in één keer voor meerdere concerten gereserveerd worden. Vanaf het moment dat het volgende concert aangekondigd wordt is het mogelijk te reserveren.

Auditorium
Dit seizoen vinden de concerten plaats in het auditorium van het museum. Het auditorium bevindt zich tussen de tentoonstellingszalen en is ook goed te bereiken via de lift. Maximale capaciteit van deze ruimte bedraagt 100 zitplaatsen.

Vragen
Voor meer info neem contact op met events@stedelijkmuseumbreda.nl

Programma seizoen januari 2020 t/m april 2020 
12 januari Miles in the Fifties Gast: Dmitry Shapko
9 februari Ella & Louis Gast: Machteld Cambridge
8 maart Cool with Chet Baker Gast: Rik van den Bergh
13 april New Orleans Lives! Gast: Peter Verhas

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief