Jazz in het museum
12 jan 2020 - 12 jan 2020

Jazz in het museum

Miles in the Fifties

Activiteit

Trompettist en vocalist Michael Varekamp en pianist Harry Kanters, de drijvende krachten achter de jazzconcertreeks in het museum, brengen op 12 januari een ode aan trompettist Miles Davis met het jazzconcert Miles in the Fifties.  In de jaren vijftig gaf Davis de jazz een impuls door een op dat moment nieuwe opvatting van swing, sereniteit en expressie. Als geen ander wist deze trompettist het publiek steeds te verrassen met nieuwe vondsten.
Let op: het concert is volgeboekt!

Bezetting 
Michael Varekamp (trompet), Dimitri Shapko (tenorsax), Frans van Geest (bas), Gijs Dijkhuizen (drums) en Harry Kanters (piano)

Michael Varekamp
Trompettist Michael Varekamp toerde door heel Europa met de band van Sonny Fortune, die jarenlang deel uitmaakte van de band van Miles Davis. Michael Varekamp bracht eerder een ode aan Miles in het theater. 

Jazzconcerten
Elke tweede zondagochtend van de maand* kun je genieten van de beste jazzmuzikanten met de concertserie Jazz in Stedelijk Museum Breda. De jazzconcerten vinden plaats het auditorium van het museum. Deze zaal heeft een uitstekende akoestiek en biedt 100 zitplaatsen.* m.u.v. 2e Paasdag, maandag 13 april

Entree 
Voor de jazzconcerten betaal je het reguliere entreetarief van het museum. Vrienden van Stedelijk Museum Breda en houders van de Museumkaart hebben gratis toegang. 

Vooraf online reserveren 
Vooraf online aanmelden gaat enkel via dit online reserveringssysteem. Het voordeel van dit systeem is dat je meteen ziet of er nog plaatsen beschikbaar zijn en dat je zelf direct kunt aan- en afmelden (maximaal 2 zitplaatsen per persoon). Vanaf 2 januari 17.00 uur kun je hier  je ticket reserveren.

Annuleren
Verhinderd om te komen? Geen probleem. Je kunt je aanmelding zelf eenvoudig annuleren via de bevestigingsmail die je ontvangt van het online reserveringssysteem. Klik op ''annuleren'' en je aanmelding komt direct te vervallen. Andere bezoekers krijgen vervolgens de kans om zich aan te melden.

Instructie aanmelding op locatie
Je kunt het concert bijwonen op vertoon van deze bevestiging (geprint of via actuele weergave op je mobiele telefoon) en een geldig entreebewijs voor het museum. Handig om te weten is dat het aanmelden per concert verloopt. Er kan dus niet in één keer voor meerdere concerten gereserveerd worden. Vanaf het moment dat het volgende concert aangekondigd wordt, is het mogelijk te reserveren.

Auditorium
Dit seizoen vinden de concerten plaats in het auditorium van het museum. Het auditorium bevindt zich tussen de tentoonstellingszalen en is ook goed te bereiken via de lift. Maximale capaciteit van deze ruimte bedraagt 100 zitplaatsen. 

Shop & Espressobar
Geniet van een kop koffie in onze vernieuwde shop en espressobar. Het assortiment bestaat uit merken die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en fairtrade.

Jazz programma seizoen januari t/m april 2020
Datum                       Thema                              Speciale gast               Reserveren vanaf 17.00u
12 januari                   Miles in the Fifties             Dimitry Shapko               02 januari 
09 februari                 Ella & Louis                       Machteld Cambridge      30 januari 
08 maart                    Cool with Chet Baker         Rik van den Bergh         27 februari 
13 april                      New Orleans lives!             Peter Verhas                  02 april

Vragen 
Voor meer info over het jazzconcert kun je contact opnemen met events@stedelijkmuseumbreda.nl

Het auditorium bevindt zich tussen de tentoonstellingszalen en is ook goed te bereiken via de lift.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief