Het museum - Hoeder van eeuwige schoonheid

Het museum - Hoeder van eeuwige schoonheid

Zondag 24 maart, 14.00 - 15.00 uur

Lezing

Wat is een museum? In vier lezingen onderzoekt kunsthistoricus Tom Molenaars samen met het publiek deze centrale vraag.

Verrassende verbindingen maken het museum tot een dynamisch universum. Aanvankelijk was het museum een verzamelplaats en een podium voor nieuwe ontdekkingen. Tegenwoordig biedt het ook ruimte voor nieuwe inzichten, reflectie en bewustwording: een plaats van zingeving.

Het museum - Hoeder van eeuwige schoonheid
Waarom en wanneer ontstond ‘het museum’? Leer meer over de oorsprong en maak kennis met het eerste museum ter wereld en de eerste kunstschatten. Vandaag de dag presenteren musea zich op de meest diverse manieren. Culturen verbinden zich: op naar een globale samenleving!

Tom Molenaars
Kunsthistoricus Tom Molenaars werkt als spreker voor musea, organisaties en onderwijsinstellingen waaronder De Volksuniversiteit. Hij was 25 jaar eigenaar van Galerie Molenaars. Daarvoor werkte hij als stafmedewerker opdrachtbemiddeling bij de NBKS (nu Kunstloc), Lokaal 01 (nu Club Solo) en De Beeldenaar (nu De Nieuwe Veste).

Deelname aan een of meer lezingen met nagesprekken zijn gratis met een geldig museumticket. Meld je aan via: email