Gratis toegang op 17 juni
17 jun 2018 - 17 jun 2018

Gratis toegang op 17 juni

Activiteit

Een jaar geleden ging Stedelijk Museum Breda open voor het publiek en dat mag gevierd worden. Op zondag 17 juni leggen we de rode loper uit voor inwoners en bezoekers van Breda. Iedereen is welkom om het museum gratis te bezoeken. We organiseren ook extra activiteiten, zoals jazzconcerten, rondleidingen en een kleurwedstrijd.

In een jaar tijd organiseerde het museum een reeks tentoonstellingen en activiteiten. We maakten een vaste presentatie van de hoogtepunten uit de collectie. Daarvoor werden schilderijen en objecten gerestaureerd. Ook leenden we een unieke historische stadsmaquette van het Rijksmuseum.

In onze eerste wisseltentoonstelling Wonderlijk weefsel zochten we naar de overeenkomst tussen God en Google. Nu tonen we in True Beauty nieuwe beelden op de grens van wetenschap en kunst, met als stralend middelpunt het spectaculaire werk van de Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers.

In projectruimte NEXT kun je een presentatie zien van het eindexamenwerk van middelbare scholieren. Ze laten ons door hun ogen kijken naar de wereld van vandaag en morgen.

We zijn het jongste stadsmuseum van Nederland. We staan open voor liefhebbers en kenners, voor jong en oud, voor inwoners en bezoekers van Breda. We zijn ambitieus: we willen op onze schaal de beste zijn. We willen tegelijkertijd herkenbaar en verrassend zijn. Een museum dat erfgoed en kunst bij elkaar brengt en dat traditie verbindt met vernieuwing.

We nodigen je van harte uit om op 17 juni te komen kijken en luisteren. Neem familie, vrienden en buren mee, dan wordt het nog feestelijker en gezelliger!

O ja, we hebben natuurlijk ook een paar Vaderdagtips: neem rustig de tijd voor het gedetailleerde model van een stoommachine of voor de verbazingwekkende video van Mels van Zutphen over een geruchtmakend wetenschappelijk experiment. Met koffie ervoor en een biertje erna in Lanzas, het museumcafé.

Wees welkom!

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief