GEANNULEERD De vrouw als rebel
19 apr 2020 - 19 apr 2020

GEANNULEERD De vrouw als rebel

De strijd om gelijkwaardigheid

Lezing

In vier lezingen onderzoekt kunsthistoricus Tom Molenaars samen met het publiek de veelzijdige rol van vrouwen in de kunst.

Als symbool functioneert ze sinds mensenheugenis in mythen en archetypen. We ontmoeten de vrouw ook als bron van inspiratie, als kunstenaar, en als rebel die tegen de mannelijke dominantie opstaat. 

De vrouw als rebel  - De strijd om gelijkwaardigheid
Het streven naar maatschappelijke gelijkwaardigheid uitte zich voornamelijk in de feministische kunst vanaf de jaren '60. Maar vaak ook op een minder strijdbare, of juist vrolijke wijze. 

Cindy Sherman, Untitled #74, 1980. Courtesy of the artist/Metro Pictures


Tom Molenaars
Kunsthistoricus Tom Molenaars werkt als spreker voor musea, organisaties en onderwijsinstellingen waaronder De Volksuniversiteit. Hij was 25 jaar eigenaar van Galerie Molenaars. Daarvoor werkte hij als kunstadviseur bij diverse kunstinstellingen waaronder het huidige Kunstloc.

Deelname: 
Deelname aan een of meer lezingen met nagesprekken is gratis met een geldig museumticket. Vrienden van Stedelijk Museum Breda en houders van de Museumkaart hebben gratis toegang.

Vooraf online reserveren: 
Vooraf online aanmelden gaat alleen via het online reserveringssysteem. Het voordeel van dit systeem is dat je meteen ziet of er nog plaatsen beschikbaar zijn en dat je zelf direct kunt aan- en afmelden.

Annuleren: 
Verhinderd om te komen? Geen probleem. Je kunt je aanmelding zelf eenvoudig annuleren via de bevestigingsmail die je ontvangt van het online reserveringssysteem. Klik op 'annuleren' en je aanmelding komt direct te vervallen. Andere bezoekers krijgen vervolgens de kans om zich aan te melden.

Instructie aanmelding op locatie: 
Je kunt de lezingen bijwonen op vertoon van deze bevestiging (geprint of via actuele weergave op je mobiele telefoon) en een geldig entreebewijs voor het museum. Handig om te weten is dat het aanmelden per lezing verloopt.

Auditorium: 
De lezingen vinden plaats in het auditorium van het museum. Het auditorium bevindt zich tussen de tentoonstellingszalen en is ook goed te bereiken via de lift. De maximale capaciteit van deze ruimte is 100 zitplaatsen.

Afbeelding boven:C├ęcile Verwaaijen, Zonder titel, 2002. Collectie Stedelijk Museum Breda 


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief