GEANNULEERD: De vrouw als kunstenaar
15 mrt 2020 - 15 mrt 2020

GEANNULEERD: De vrouw als kunstenaar

Moedig en eigenzinnig

Lezing

-DEZE LEZING IS HELAAS GEANNULEERD-

In vier lezingen onderzoekt kunsthistoricus Tom Molenaars samen met het publiek de veelzijdige rol van vrouwen in de kunst.

Lezing met nagesprek door Tom Molenaars   
Zondag 15 maart, 14.00 - 15.00 uur

Als symbool functioneert ze sinds mensenheugenis in mythen en archetypen. We ontmoeten de vrouw ook als bron van inspiratie, als kunstenaar, en als rebel die tegen de mannelijke dominantie opstaat. 

De vrouw als kunstenaar - Moedig en eigenzinnig 
In een door mannen gedomineerde kunstwereld zijn veel vrouwelijke kunstenaars ten onrechte miskend. Deze lezing belicht de indrukwekkende prestaties van moedige en eigenzinnige vrouwelijke kunstenaars door de eeuwen heen.  

Tom Molenaars   
Kunsthistoricus Tom Molenaars werkt als spreker voor musea, organisaties en onderwijsinstellingen waaronder De Volksuniversiteit. Hij was 25 jaar eigenaar van Galerie Molenaars en werkte als kunstadviseur voor diverse kunstinstellingen, waaronder het huidige Kunstloc.

Entree
Deelname aan een of meer lezingen met nagesprekken is gratis met een geldig museumticket. Vrienden van Stedelijk Museum Breda en houders van de Museumkaart hebben gratis toegang. 

Vooraf online reserveren 
Reserveer je plaats(en) vooraf via het online reserveringssysteem. Op vertoon van deze bevestiging en een geldig entreebewijs van het museum kun je de lezing bijwonen.

Auditorium 
De lezingen vinden plaats in het auditorium van het museum. Het auditorium bevindt zich tussen de tentoonstellingszalen en is ook goed te bereiken via de lift. De maximale capaciteit van deze ruimte is 100 zitplaatsen.

AfbeeldingenC├ęcile Verwaaijen, Zonder titel, 2002. Collectie Stedelijk Museum Breda 


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief