DIY caleidoscoop: kijkje in de oneindigheid
11 aug 2018 - 19 aug 2018

DIY caleidoscoop: kijkje in de oneindigheid

NEXT

Alle boeken uit en geen zin meer om te gaan zwemmen? Kom dan naar het museum! Wij organiseren tijdens de laatste week van de zomervakantie een creatief programma voor kinderen aan de hand van het thema 'oneindigheid'.

In projectruimte NEXT maken kinderen onder begeleiding van een museumdocent hun eigen caleidoscoop: als je erdoorheen kijkt wordt je omgeving opgedeeld in kleine deeltjes die oneindig worden weerspiegeld. 

De zelfgemaakte kijkers kunnen meteen gebruikt worden in de ‘Oneindige Experimenteerhoek’. Ook is er een reuze caleidoscoop om mee te spelen en kunnen bezoekers een 'Oneindige Selfie' maken.   

Tot slot volgen de kinderen met hun caleidoscopen een speciale route door het museum die eindigt bij de tentoonstelling ‘True Beauty - Op de grens van kunst en wetenschap’Daar kunnen kinderen (samen met hun vaders, moeders, opa’s en oma’s) op een speelse manier ontdekken wat oneindigheid nu eigenlijk is. 

Meedoen? Meld je dan bij de receptie van het museum.  Van zaterdag 11 t/m zondag 19 augustus (maandag is het museum gesloten). Doorlopend van 13.00 tot 16.00 uur. Gratis toegankelijk.

Oneindig veel kijkplezier! 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief