De vrouw als muze
16 feb 2020 - 16 feb 2020

De vrouw als muze

Inspiratie en creatieve drijfveer

Lezing

In vier lezingen onderzoekt kunsthistoricus Tom Molenaars samen met het publiek de veelzijdige rol van vrouwen in de kunst.

Lezing met nagesprek door Tom Molenaars   
Zondag 16 februari, 14.00 - 15.00 uur

Als symbool functioneert ze sinds mensenheugenis in mythen en archetypen. We ontmoeten de vrouw ook als bron van inspiratie, als kunstenaar, en als rebel, die tegen de mannelijke dominantie opstaat. 

De vrouw als muze - Inspiratie en creatieve drijfveer
In de Griekse oudheid waren de Muzen godinnen. Inspiratie kwam van ‘boven’ en lag buiten de kunstenaar. Ook vandaag de dag weten de muzen kunstenaars tot grote hoogte te stuwen.

Tom Molenaars  
Kunsthistoricus Tom Molenaars werkt als spreker voor musea, organisaties en onderwijsinstellingen waaronder De Volksuniversiteit. Hij was 25 jaar eigenaar van Galerie Molenaars en werkte als kunstadviseur voor diverse kunstinstellingen, waaronder het huidige Kunstloc.

Entree
Deelname aan een of meer lezingen met nagesprekken is gratis met een geldig museumticket. Vrienden van Stedelijk Museum Breda en houders van de Museumkaart hebben gratis toegang. 

Vooraf online reserveren 
Reserveer je plaats(en) vooraf via het online reserveringssysteem. Op vertoon van deze bevestiging en een geldig entreebewijs van het museum kun je de lezing bijwonen.

Auditorium 
De lezingen vinden plaats in het auditorium van het museum. Het auditorium bevindt zich tussen de tentoonstellingszalen en is ook goed te bereiken via de lift. De maximale capaciteit van deze ruimte is 100 zitplaatsen.

Afbeeldingen Cécile Verwaaijen, Zonder titel, 2002. Collectie Stedelijk Museum BredaTom Molenaars. Foto Bas Czerwinksi

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief