Cultuurnacht Breda
25 jan 2020 - 26 jan 2020

Cultuurnacht Breda

Cultuurnacht Breda met o.a. performances van Henk van Straten

Activiteit

Kunst, columns, een koor en een kinderprogramma: ontdek wat Stedelijk Museum Breda te bieden heeft tijdens de jaarlijkse Cultuurnacht, dit jaar op zaterdag 25 januari.

Tussen 16.00 – 20.00 uur (kinderprogramma)
Rondleidingen door de tentoonstelling De heks van Dongen door ‘waardin Antonia Muskens’. Deze dame ontving in de 19e eeuw kunstschilders als August Allebé, Jozef Israëls en Max Liebermann in haar herberg in het Brabantse dorpje Dongen - een van de vroegste kunstenaarsdorpen van Nederland.

Weet jij eigenlijk hoe dat moet: spijkerpoepen, zaklopen en koekhappen? Kom gezellig meedoen met de Oud Hollandsche spelletjes die wij voor kinderen organiseren. 

Tussen 20.00 – 0.00 uur
Voordrachten in de museumzaal door schrijver, columnist en journalist Henk van Straten (o.a. Volkskrant Magazine, LINDA., Trouw, De Correspondent, &C, Esquire, Vrij Nederland). Onlangs verscheen zijn vierde boek - getiteld ‘Van Gogh sneed hier nooit een oor af’-  waarvan de filmrechten vrijwel direct werden verkocht. De voordrachten van Van Straten sluiten aan op de tentoonstellingen De heks van Dongen en Dongen Revisited.

Liederen met een lach en een traan. Begonnen als een vriendenclub in 1997 is Heerenleven Koor uit Breda inmiddels uitgegroeid tot een heuse vereniging met 29 leden. Het repertoire van dit mannenkoor bestaat uit liederen in het lichtere genre, niet ontdaan van enig engagement en met de nodige humor.

Doorlopend kun je een bezoek brengen aan de tentoonstellingen De Collectie en CollectieLab waar je de topstukken uit de geschiedenis en kunst van Breda vindt. In onze projectruimte NEXT breng je een bezoek aan Verborgen boodschappen waarin je kunstwerken ziet van leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs.

Tickets
De Cultuurnacht is het leukste culturele evenement van Breda! Koop één passe partout en krijg toegang tot meer dan 50 deelnemers. Stedelijk Museum Breda is een van de verkooppunten van passe partouts.


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief