Cultuurnacht Breda
26 jan 2019 - 27 jan 2019

Cultuurnacht Breda

Kunst, performances, muziek, rondleidingen en meer!

Activiteit

Let op: voor de performances van Karin Bruers kun je niet reserveren. Een half uur voor aanvang van de tour, delen we steeds kaartjes uit waarmee je toegang krijgt voor het eerstvolgende timeslot. Kom op tijd, want de capaciteit is beperkt en op is op.

De Cultuurnacht is het leukste culturele evenement van Breda. Koop één passe partout en krijg toegang tot meer dan 50 deelnemers. Het avontuur lonkt op zaterdag 26 januari. Stedelijk Museum Breda is verkooppunt van passe partouts.

Het programma in Stedelijk Museum Breda
Laat je meevoeren door cabaretier (en rasechte Brabantse) Karin Bruers - die voor deze gelegenheid de rol van museumgids op zich neemt. Haar toer door de nieuwe tentoonstelling De Collectie zal je niet snel vergeten!  

Daarnaast programmeren we muziek in museumcafé Lanzas. Na het afsluiten van het succesvolle festival Indische Winter en de tentoonstelling 'Indische Iconen in de Nederlandse popmuziek', toch nog een uitsmijter: een akoestische tribute aan de Tielman Brothers door 'The next generation Tielman Brothers'. 

Rondleidingen zijn er doorlopend door de tentoonstellingen Artificial Impressions (i.s.m. BredaPhoto) en Quarantaine in de benedenzalen. In projectruimte NEXT verzorgen leerlingen van het Breda College en Het Brederocollege rondleidingen door Ik &, de groepsexpositie die zij samen bedachten en samenstelden. 

Voor kinderen van alle leeftijden hebben we tot 21.00 uur verrassende (knutsel)activiteiten. Zij gaan aan de slag met het thema 'oneindigheid' en maken en experimenteren met caleidoscopen. 

Tijdens de Cultuurnacht Breda is het museum open van 19.00 tot 24.00 uur, en werken we met timeslots. Zo zijn de performances van Karin Bruers te zien om 20.00, 21.00, 22.00 en 23.00 uur.

Voor programmaonderdelen op de andere locaties kijk je op: www.cultuurnachtbreda.nl.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief