Cultuurnacht 2018
26 jan 2018 - 27 jan 2018

Cultuurnacht 2018

Activiteit

Kom bij ons kijken, luisteren, dansen en eten op de avond van 26 januari! Tijdens Cultuurnacht 2018 brengen wij een gevarieerd programma met een presentatie in de projectruimte I.S.M. Breda, rondleidingen, poëzie en muziek.

1. TAKE ME TO THE SEA - Verhalen van statushouders
In TAKE ME TO THE SEA hebben zeven statushouders hun persoonlijke verhalen omgezet in poëtische teksten. De teksten werden door hen voorgedragen aan de Nederlandse kust en vastgelegd op film en foto. Deze avond tonen wij de resultaten in de projectruimte van I.S.M. Breda. TAKE ME TO THE SEA is een project Marianna Geraci en Liesbeth van Well.

Rondleiding Van kasteel tot station 
Vier statushouders vertellen hun aangrijpende verhaal aan de hand van een zelfgekozen werk in de tentoonstelling Van kasteel tot station.

Syrische muziek 
Luister en dans op muziek van AMN: een Syrische band opgericht in het asielzoekerscentrum van Overloon. Ondertussen kan je genieten van speciale hapjes en traditioneel ge

2. Nachtelijke stadswandeling door de geschiedenis van Breda 
Laat je meenemen op een nachtelijke stadswandeling en beleef de verhalen van onze tentoonstelling Van kasteel tot station. Een bijzondere tocht door het centrum van Breda. Voor jong en oud: de eerste ronde om 19.30 uur is speciaal voor kinderen.

3. Exclusief nachtbezoek Wonderlijk weefsel 
De tentoonstelling Wonderlijk weefsel gaat haar laatste week in. Bewonder tijdens de Cultuurnacht de confrontatie tussen digitale en religieuze kunst. Van de prachtige achttiende-eeuwse kazuifels en relieken tot de filmprojecties van Frederik Heyman en de regenboogkleurige sculptuur Then again.

Deelname
Deelname aan de rondleidingen, de stadswandelingen en het bezoek aan de tentoonstelling Wonderlijk weefsel zijn op vertoon van de passe-partout van Cultuurnacht 2018. Meld je vooraf aan voor de betreffende activiteit in de foyer van het museum. Op de avond zelf kun je passe-partouts kopen en vouchers/e-tickets inwisselen bij de receptie van het museum.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief