Bredase Maand van de Geschiedenis
24 sep 2021

Bredase Maand van de Geschiedenis

Aan het werk!

Activiteit

“Anno 2021 is werk meer dan alleen een noodzakelijk kwaad om brood op de plank te krijgen. Het is een manier om het leven zin en structuur te geven, een plek waar je sociale contacten onderhoudt, een middel om aanzien en status te verwerven en een belangrijke pijler in de vorming van je identiteit”. – citaat Maand van de Geschiedenis

Op 1 oktober start de jaarlijkse Maand van de Geschiedenis, met het thema Aan het werk! Samen met vele partner-organisaties uit de stad steken we de handen uit de mouwen om de geschiedenis van Breda in de spotlights te zetten. Dit doen we met een gevarieerd programma op locatie en online, kijk hier voor een overzicht van het complete activiteitenprogramma in de stad.

Van leerling naar aan het Werk
In NEXT wordt de route van leerling naar professional doorlopen. Inspirator hiervoor vanuit het verleden is beeldend kunstenaar Gerrit de Morée. Hij was medeoprichter van de Bredasche Kunstkring en de Vrije School voor Beeldende Kunsten in Breda, de voorloper van St. Joost - School of Art en Design.

In de ‘aan het werkplaats’ ontvangen we de gehele maand groepen uit het primair- en voortgezet onderwijs en brengen we vier specifieke kunstambachten over het voetlicht: vouwkunst, boekbindkunst, animatie en schilderkunst. NEXT is tijdens de Maand van de Geschiedenis de plek voor workshops, rondleidingen en ontmoetingen. Op door de weekse dagen zijn er op gezette tijden studenten van BUas aanwezig om uitleg te geven over het thematiek van de Maand van de Geschiedenis en over datgene dat er te zien en beleven is in NEXT. Wil je meer weten over de workshops of je inschrijven? Kijk dan op de website van Breda Promotions

Workshops herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie geven we op dinsdag 26, woensdag 27 donderdag 28 en vrijdag 29 oktober in NEXT workshops voor kinderen (7+). Onder leiding van een professional gaan zij op dinsdag 26 en donderdag 28 oktober aan de slag met vouwkunst, gebaseerd op de vouwdieren van Gerrit de Morée. Spullendokter Linda Steenbergen laat je op 27 en 29 oktober zien hoe je mooie spullen kan maken van afgedankte boeken. Vouw bijvoorbeeld je eigen boekenlampenkap of boekenbroche.

Kijk voor een indruk op Linda Steenbergen @spullendokter • Instagram-foto's en -video's

Inschrijven voor de workshops is mogelijk via het onderstaande inschrijfformulier.

Op dagen dat er in NEXT geen workshops vanuit het onderwijs plaatsvinden zijn er vouwbladen op de tafels te vinden zodat bezoekers zelf de vouwkunst kunnen ontdekken.

Fotocredit: Stadsarchief Breda

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief