Breda Jazz Festival met Benjamin Herman
31 mei 2019 - 31 mei 2019

Breda Jazz Festival met Benjamin Herman

Something old, something new

Activiteit

Een bijzonder en afwisselend programma jazz, soul en funk uit New Orleans tijdens het Breda Jazz Festival. Trompettist en vocalist Michael Varekamp en pianist Harry Kanters, de drijvende krachten achter de succesvolle concertreeks Jazz in Lanzas, brengen een ode aan de ‘oude’ en ‘nieuwe’ New Orleans jazz met grootheden uit binnen- en buitenland. Ze worden bijgestaan door onder andere meestersaxofonist Benjamin Herman, baslegende Harry Emmery, en solisten als de Australische rietblazer Michael McQuaid en de Franse trombonist Baptiste Techer.

Het eerste uur wordt traditionele New Orleans Jazz gespeeld, geïnspireerd op Louis Armstrong, Sydney Bechet en Jelly Roll Morton. Na de pauze staat de rock ’n roll en funky kant van Fats Domino, Dr. John & Professor Longhair centraal.

Harry Kanters en Michael Varekamp leiden beide sets in met films en anekdotes.

New Orleans Lives! tijdens het 49e Breda Jazz Festival - mis het niet!

Beide concerten vinden plaats in museumcafé Lanzas en zijn gratis bij te wonen.

Programma

Old Orleans jazz 14.00 - 15.00 uur
Bezetting 
Michael McQuaid (AU), (klarinet, saxofoon);
Steve Yocum (VS), (trombone, zang);
Michael Varekamp (trompet, zang);
Harry Kanters (piano);
Patrick Witberg (sousafoon);
Silvester van Rijckevorsel (snaredrum);  
Mitchell Damen (basdrum).

New Orleans jazz 15.30 - 16.30 uur
Bezetting
Benjamin Herman (saxofoon);
Harry Emmery (bas);
Michael Varekamp (trompet, zang);
Harry Kanters (piano);
Baptiste Techer (FR), (trombone);
Erik Kooger (drums).

Benjamin Herman 
Saxofonist Benjamin Herman (1968) kreeg zijn eerste saxofoon op zijn twaalfde, en speelde al binnen een paar jaar over de hele wereld. Hij werkte met uiteenlopende artiesten, waaronder Candy Dulfer en Mischa Mengelberg. Toen hij in de jaren ’90 zijn baanbrekende ensemble New Cool Collective oprichtte, brak hij ook buiten jazzkringen door. Benjamin won zijn derde Edison Award voor Campert, het album dat hij met de dichter Remco Campert maakte. In 2006 ontving hij de prestigieuze VPRO/Boy Edgar Prijs voor zijn hele oeuvre. Website van Benjamin Herman

Harry Emmery 
Harry Emmery is contrabassist, producer en docent aan het Utrechts Conservatorium. In de jaren ’70 maakte hij deel uit van diverse popgroepen en werkte als basgitarist en contrabassist bij het Metropole Orkest onder leiding van Rogier van Otterloo. Emmery is op meer dan 100 jazz-cd's te beluisteren en speelde op diverse internationale festivals waaronder het North Sea Jazzfestival. Hij werkte met o.a. Oleta Adams, Louis van Dijk, Blossom Dearie, Chet Baker Wynton Marsalis.Website van Harry Emmery

De bar van Lanzas is open, dus geniet van onze lekkernijen. Lanzas werkt met merken die staan voor kwaliteit, duurzaamheid en fairtrade. Lanzas is toegankelijk voor mindervaliden.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief