Brakken in Aktie
13 okt 2018 - 21 okt 2018

Brakken in Aktie

Familie

In de herfstvakantie komen de brakken van Breda in aktie!
Willen zij mooie woorden laten zien of juist hun ongenoegen uiten over onderwerpen waar zij het niet mee eens zijn ?

Museumdocenten gaan met de kinderen in gesprek over verschillende vormen van demonstreren en aktie voeren. Hun boodschappen en protesten gaan ze omzetten in posters. De installatie Demoji.prohelpt de kinderen bij het ontwerpen van hun eigen posters. De bedenker van Demoji.pro, Mantas Rimkus (in samenwerking met Lava Design Studio en Lava Lab) bedacht emoji‚Äôs die er echt toe doen en de minder leuke dingen in de wereld via afbeeldingen communiceren, zoals oorlog, honger, milieuproblemen. De installatie stond eerder al bij het tweejaarlijkse, internationale grafisch ontwerp festival Graphic Matters. Met behulp van sjablonen van kritische emoji, stencils en dikke stiften laten de kinderen (en hun (groot)ouders) hun boodschappen achter op de posters. 
Natuurlijk hangen we de posters ook echt op, die plaatsen we op borden aan de hekken, op de binnenplaats en tegen de ramen. 

Meedoen?
Kinderen kunnen gratis meedoen aan deze activiteit in onze projectruimte NEXT.
De workshops vinden plaats van zaterdag 13 oktober t/m zondag 21 oktober van 13.00 tot 16.00, m.u.v. maandag 15 oktober. 

Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
4811 GH Breda 

Kom je met een groepje groter dan acht personen? Laat het ons dan weten via email of bel met 0765299900

Beeld: Rosa Meininger

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief