Binnen Kijken – VSO expo
19 mrt 2022 - 22 mei 2022

Binnen Kijken – VSO expo

Welkom in mijn wereld

NEXT

Wat is er leuker dan stiekem bij iemand binnenkijken? Zo kan je even ervaren hoe de wereld van iemand anders eruitziet. Leerlingen van het Breda College, De Kei en Visio Onderwijs Breda gunnen je dat plezier graag. Tijdens de tentoonstelling Binnen Kijken in het participatieprogramma NEXT tonen de leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs wat er in ze omgaat, waar ze van houden en hoe hun levens eruitzien.

Het proces
De jonge kunstenaars van het Breda College, De Kei en Visio Onderwijs Breda hebben hun ervaring tastbaar gemaakt met uiteenlopende materialen. Tijdens het VSO expo project is er aandacht voor het creatieve proces. Daarnaast hebben de leerlingen meegedacht over de vorm van de tentoonstelling. Stedelijk Museum Breda brengt creativiteit van de vso-leerlingen onder de aandacht van een breed publiek. Ook leren ze tijdens het project op verschillende manieren te kijken naar hun eigen werk en dat van hun medeleerlingen.

Iedereen is welkom
Structuur helpt de leerlingen om de tentoonstelling een duidelijke vorm te geven. Daarom bedachten ze een vaste route die je meeneemt door hun werelden. Aan de hand van zelfportretten leiden de leerlingen je als het ware zelf rond. Je bent welkom bij ze aan tafel, welkom in hun hoofd en welkom bij hunzelf. Welkom in de wereld van Ayat, Marinda, Djordy, Manon en al hun klasgenoten. 

De tentoonstelling Binnen Kijken is in samenwerking met het Breda College, De Kei en Visio Onderwijs Breda. Stedelijk Museum Breda laat met deze tentoonstelling het creatieve talent van leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs zien. Daarnaast wordt de tentoonstelling mede mogelijk gemaakt door Gemeente Breda.


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief