Artist Talks
2 apr 2019 - 2 apr 2019

Artist Talks

Dinsdag 2 april, 19.00 - 20.00 uur

Activiteit

Op dinsdagavond praten we met kunstenares Sabine de Graaf over haar totaalinstallatie in projectruimte NEXT van Stedelijk Museum Breda en over underground internetcultuur met de Canadese gastspreker Björn Samson. De toegang voor deze Artist Talks is gratis. 

19.00 – 19.30 uur    Sabine de Graaf – Wij, de kunstenaars van Breda! (deel III)

Marjolein van de Ven (curator hedendaagse en moderne kunst) gaat in gesprek met Sabine de Graaf. Met haar absurde en onnavolgbare werk toont De Graaf (1993, Melissant) bestaand en nieuw werk in een prikkelende setting in de projectruimte NEXT.   

Marjolein van de Ven gaat in het eerste deel van deze Artist Talks met Sabine in gesprek over de thematiek in haar werk, de totaalinstallatie en haar inspiratiebronnen. De voertaal van dit gesprek is Nederlands. 

19.30 – 20.00 uur    Björn Samson over underground internetcultuur   

Björn Samson (1993, Nanaimo, British Columbia) studeert Digital Media Studies aan Vancouver Island University en is expert op het gebied van een specifieke underground internetcultuur. Samson speelt een rol in de opkomende film ‘Sonic the Hedgehog’, die in de winter van 2019 gereleased zal worden.   

Björn en Sabine zullen door middel van een Skype-gesprek ingaan op een eigenzinnige beeldtaal die op obscure fora gevoerd wordt. De focus ligt op afbeeldingen die mainstream media bekritiseren met grove en vervreemde humor. Er wordt een terugkoppeling gemaakt naar Sabine’s beeldend werk. Hoe zet Sabine deze subcultuur in in haar autonome werk? Wat betekent deze cultus voor haar als kunstenaar? Hoe maakt zij dergelijke afbeeldingen, bedacht en online gezet door een ander, haar eigen? De voertaal van dit gesprek is Engels.   

Toegang is gratis. Aanmelden via email

Tip: Meld je snel aan in verband met het beperkt aantal plaatsen.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief