Artist Talks
9 dec 2018 - 9 dec 2018

Artist Talks

Activiteit

Op zondag 9 december praten we met drie kunstenaars over hun werk in Stedelijk Museum Breda. De toegang voor deze Artist Talks is gratis, als je een entreebewijs voor het museum hebt.

14.00 - 14.45 uur    Robin Uleman - Quarantaine

Anneke van Wolfswinkel (schrijver en kunstcriticus) in gesprek met Robin Uleman 

Quarantaine is de eerste solotentoonstelling van Robin Uleman, waarin hij talloze portretten van zijn vriendin en van zichzelf presenteert. In deze serie tekeningen, aquarellen en schilderijen onderzoekt hij nietsontziend de intieme binnenwereld van twee mensen halverwege de veertig. Anneke van Wolfswinkel gaat met Uleman in gesprek over de thematiek in zijn werk, zijn inspiratiebronnen, de ontvangst van deze eerste solotentoonstelling en zijn toekomstplannen. 

Robin Uleman studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en maakte naam als grafisch ontwerper. Hij maakte diverse boeken met documentair fotograaf Henk Wildschut, waaronder Ville de Calais, dat werd bekroond met de prestigieuze Arles Prix du Livre d’Auteur 2017. 

Anneke van Wolfswinkel werkt als cultuurjournalist voor onder meer het Eindhovens Dagblad, BN DeStem en Zuiderlucht. Momenteel werkt ze aan een publicatie over het werk van Marc Mulders.

15.00 - 15.45 uur    Artificial Impressions (i.s.m. BredaPhoto) 

Jeroen Bocken, Antony Cairns, Kenta Cobayashi, Sara Naim, Robert Pufleb, Maija Tammi & Joris Verleg Marjolein van de Ven (Stedelijk Museum Breda) in gesprek met Jeroen Bocken en Joris Verleg

In Artificial Impressions, de tentoonstelling die het museum samen met BredaPhoto heeft samengesteld, staat de toekomst van het fotografisch beeld centraal. De deelnemende fotografen zien zichzelf niet als waarnemers van de werkelijkheid die alles natuurgetrouw willen weergeven, maar gebruiken nieuwe en oude technieken om hun eigen werkelijkheid te creëren. In het kader van deze tentoonstelling gaat Marjolein van de Ven in gesprek met Joris Verleg en Jeroen Bocken over onder andere de rol die fotografisch beeld in hun werk inneemt, de authenticiteit van de beelden die ze creëren, de mogelijkheden en valkuilen van digitale technologieën, en hun visie op de toekomst van de fotografie. 

Jeroen Bocken studeerde in 2017 af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Zijn serie Celebrated Remedy for the Cure of Disorder werd tweede in de Fujifilm/Young Talent Award 2017. Zijn werk werd onlangs getoond bij Unseen Amsterdam en Kunsthal Extra City in Antwerpen.

Joris Verleg studeerde in 2018 af aan de studierichting Fotografie/Film van AKV|St. Joost in Breda. Het werk My first vlog werd genomineerd voor de Cinekids Awards 2018. Zijn werk werd onlangs getoond bij The Best of Graduates bij Ron Mandos, de Tent Academy Awards 2018 en vanaf 14 december als onderdeel van ‘Currents #6’ in Marres. 

Marjolein van de Ven is conservator moderne en hedendaagse kunst bij Stedelijk Museum Breda. Ze is zowel opgeleid als industrieel ontwerper (TU Delft), kunstenaar (KABK) en als kunsthistoricus (VU).

Joris Verleg (links), Robin Uleman (midden) en Jeroen Bocken (rechts). 
(Foto Robin Uleman: Henk Wildschut).

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief