Op dit moment is het museum gesloten. Na de vloerrenovatie werken we nu
aan de herinrichting van de zalen. Gelukkig is het einde in zicht: op 13 mei kun
je hier terecht voor een nóg mooier museum! Lees er alles over »

AIR De Missie
t/m 13 mrt 2022

AIR De Missie

Op reis naar Park Zuiderhout

NEXT

Park Zuiderhout is een bijzondere plek met een rijke historie. Wat eens een grootseminarie was, is nu een bloeiende woonwijk voor kwetsbare ouderen waar het leven gevierd wordt. 

Eind 2019 startte Park Zuiderhout AIR De Missie, een artist-in-residence waarvoor jaarlijks drie kunstenaars worden uitgenodigd om de betekenis van religie, zingeving en spiritualiteit in onze hedendaagse samenleving te onderzoeken. Tijdens een periode van drie maanden wonen en werken de kunstenaars vanuit het oude Missiehuis. Daarbij staat het contact met de bewoners van Park Zuiderhout centraal.

Deze presentatie in projectruimte NEXT toont de uitkomsten van de residenten uit het eerste jaar: Ronald van der Meijs, JaDa (Jan van den Dobbelsteen en Danielle Lemaire) en Sophie Mantel. In hun werk en projecten worden uiteenlopende onderwerpen aangeraakt, zoals de oneindige cyclus van groei en verval, het Brabantse kloosterleven, missieverleden en het op een betekenisvolle manier ontmoeten van de ander. Elk op hun eigen wijze werpen de kunstenaars een blik op de verhalen en geschiedenissen verbonden aan Park Zuiderhout en zijn bewoners.

AIR De Missie - Op weg naar Park Zuiderhout is mede mogelijk gemaakt door:
Suzan Lambeck en Fen van der Kruit (Park Zuiderhout), Marjolein van de Ven (curator en conservator Hedendaagse kunst Stedelijk Museum Breda), Esther van Rosmalen (auteur en medeoprichter Witte Rook), Maaike Mul (coördinator Kunst & Cultuur Vitalis Wijkzorg), broeder Wiro Zijlstra (bewoner en kunstenaar) en Mella Jaarsma (kunstenaar en oprichter Cemeti Art te Jakarta).

AIR De Missie, foto: Park Zuiderhout

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief