1m2 Podium
8 dec 2019 - 8 dec 2019

1m2 Podium

Performance, literatuur, poëzie en muziek

Activiteit

Met Rik Wolf Overtoom, Julius Spin, Iduna Paalman, Derk Over, Jesje De Schepper.
Presentatie: Janine Ensslin
Zondag 8 december  14.00 - 16.30 uur  Auditorium 

Een gevarieerd en experimenteel programma vol poëzie, muziek en art-performance. Marijke Hooghwinkel, organisator van 1m2 Podium, brengt opnieuw uiteenlopende dichters en performers in een nieuw en verrassend geheel op het podium.

Deze activiteit is gratis bij te wonen. Voor bezoekers die de tentoonstellingen in het museum bezoeken geldt de reguliere entreeprijs. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang tot het museum gratis.

Programma

Janine Ensslin (Tilburg) is performer en presentator. Zij presenteerde met haar stem en lach zo eigen al eerder 1m2 Podium bij Stedelijk Museum Breda in 2018. Janine Ensslin leidt je met vaste hand door het programma en voelt de dichters, performers en muzikanten aan de tand over hun werk.

Rik Wolf Overtoom, dichter rijgt zinnen aan elkaar om jou in te laten zien hoe hij onze wereld ervaart. Door middel van kwetsbare beeldspraak raakt hij gevoelige snaren, is soms wat raar, en tovert vaak een lach en/of traan aan het eind tevoorschijn. Met een bijzonder geestige intonatie neemt zijn voordracht je mee naar het heden aan de hand van levensvragen en andere zaken.

Julius Spin, beeldend kunstenaar, schrijver en kunstdocent. Zijn beeldende werken, verhalen en poëzie zijn filosofische vraagstukken waarin hij zoekt naar waarde in een wereld op plekken waar dat niet vanzelfsprekend is. Zo komen thema's voorbij zoals klassenstrijd, onderwijs, spiritualiteit en technologie.

Iduna Paalman debuteerde dit najaar met de dichtbundel De grom uit de hond halen bij uitgeverij Querido. Ze is columnist voor Hard//hoofd en werkt als presentator en docent. Ze las haar werk op podia als de Nacht van de Poëzie, Lowlands en Dichters in de Prinsentuin. Naast poëzie schrijft ze proza en theaterteksten.

Derk Over als Jessie Depressie. Jessie Depressie is een Nederlandse Drag Queen die via kleinkunst een verhaal vertelt over identiteit, zelfbeeld en het anders zijn. Door middel van zelfgeschreven liedjes en monologen probeert zij haar omgeving te duiden.

Jesje De Schepper, singer song writer studeerde Kleinkunst en Filosofie. Sinds 2007 treedt ze op met haar eigen Nederlandstalige muziek. Haar album getiteld Boek, dat dertien van haar beste liedjes bundelt in rijk gearrangeerde studio opnames, kwam dit jaar uit. In haar optreden bij brengt zij haar liedjes in hun meest pure vorm, solo met piano en gitaar.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief