1m2 Podium
8 sep 2019 - 8 sep 2019

1m2 Podium

Performance, literatuur, poëzie en muziek

Activiteit

Met Janine Ensslin, MOKIMOKI, Emily Wielands, Merel van Slobbe, Simone Zwitserloot, Tessa de Swart en Rianne Wilbers.
Presentatie: Janine Ensslin

Zondag 8 september  14.00 - 16.30 uur  Auditorium 

Een gevarieerd en experimenteel programma vol poëzie, muziek en art-performance. Marijke Hooghwinkel, organisator van 1m2 Podium, brengt opnieuw uiteenlopende dichters en performers in een nieuw en verrassend geheel op het podium. Dit keer zijn dit de dichters Tessa de Swart Simone Zwitserloot, Emily Wielands en Merel van Slobbe, MOKIMOKI performance duo, zangeres Rianne Wilbers en Janine Ensslin performer/presentator.  

1m2 Podium is gratis bij te wonen. Voor bezoekers die de tentoonstellingen in het museum bezoeken geldt de reguliere entreeprijs. Voor kinderen t/m 12 jaar is de toegang tot het museum gratis.

Programma

Janine Ensslin (Tilburg) is performer en presentator. Zij presenteerde met haar stem en lach zo eigen al eerder 1m2 Podium bij het Stedelijk Museum Breda bij twee edities in 2018. Zij staat garant voor pepertjes in het achterste van dichters, performers, muzikanten en publiek.

MOKIMOKI, performance duo. Via fysieke uitdagingen zoekt MOKIMOKI naar verbinding, verwondering, afschuw en afstoting. In ‘Packed’ zoeken zij de grenzen op van het lichaam, geest en geduld.

Emily Wielands (Leeuwarden) is spoken word dichter. Schrijven werkt als therapie, vindt Emily Wieland.  Door haar verhaal te vertellen verwerkt zij dingen die zij anders niet zou kunnen. Zij probeert zo herkenbaar mogelijk te zijn, geen poespas en dure woorden.

Merel van Slobbe (Nijmegen) schrijft proza en poëzie.  Merel maakt onderdeel uit van het schrijverscollectief PoẽzieColada. In 2018 werd ze tweede bij de Turing Gedichtenwedstrijd met het gedicht ‘Als je stil bent hoor je in de verte gletsjers smelten’.

Simone Zwitserloot (Nijmegen) is dichter. Zij studeerde filosofie en schrijft gedichten, soms begeleid door een illustratie of animatie. Simone is  één van de oprichters van Poẽzie Colada, een Nijmeegs schrijverscollectief dat poëzie-evenementen organiseert op steeds wisselende en niet altijd voor de hand liggende locaties.

Tessa de Swart (Leiden) is dichter en schrijver. Zij noemt zichzelf "Obsessief schrijfster van teksten die andere liever voor zich houden". Haar gedichten zijn regelmatig te horen bij de Staat van Stasse op NPO Radio 2. Als je onversneden passie wilt, dan moet je bij Tessa de Swart zijn. Bij haar geen rem op de expressie.

Rianne Wilbers (Tilburg) is zangeres. Speciaal voor 1m2 podium zingt zangeres Rianne Wilbers delen uit Crash Blossom. Crash Blossom is een muzikale en visuele trip van audiovisueel kunstenaar Merijn Bisschops en sopraan Rianne Wilbers waarin concert en speelfilm samenvloeien. Rianne is initiator van VONK op het vlak van grensoverschrijdend nieuw repertoire.

Volgende 1m2 Podium:  
Zondag 8 december met Janine Ennslin (presentator/performer), dichters Julius Spin, Iduna Paalman, Rik Overtoom en performer Derk Over.Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief