1m2 Podium
26 aug 2018 - 26 aug 2018

1m2 Podium

Activiteit

Voor de tweede keer is 1m2 Podium is te gast met een nieuw programma experimentele performance, literatuur en poëzie. De voorstelling Van begin tot eind bestaat uit optredens van Pim Steinmann, Kees Godefrooij, Rik van Boeckel, Tomás de Faoite en Tim Hilderink. De presentatie is in handen vanJanine Ensslin.

De voorstelling in museumcafé Lanzas is gratis bij te wonen.

Janine Ensslin, performer en gastvrouw tijdens Van begin tot eind, is alert en bijdehand, en ontvangt met veel plezier de bijzondere gasten van dit evenement en maakt uw zondagmiddag tot een waar feest. 

Woordperformer Pim Steinmann studeerde in 2017 af aan de masteropleiding Vrije Kunsten aan de Sint Lucas Antwerpen met een performance. In zijn krachtige performances neemt hij het publiek mee in autobiografisch getinte verhalen vol warme fantasie, maar ook menselijk ongemak. Voor Van begin tot eind schreef hij twee monologen over binnen zitten en naar buiten gaan. Dat moet je zien én horen, daar moet je bij zijn. 

Kees Godefrooij is dichter, uitgever en bestuurslid van Stichting Spleen. Hij is een liefhebber van de zwarte romantiek in de literatuur en heeft een voorkeur voor het sonnet. Amoureuze mechanieken kwam in 2015 uit bij uitgeverij Kontrast en Rouge Noir in 2011 bij De Witte Uitgeverij. 

Rik van Boeckel is dichter, schrijver en muzikant. Zijn poëzie heeft een muzikale inslag en ligt tegen rap en liedkunst aan. De ritmische voordrachten voert Van Boeckel uit met onder andere djembé en cajón. In 2015 was hij een van de Poëziebus-dichters op tour door Nederland en België. In het najaar verschijnt een nieuwe poëziebundel met cd bij uitgeverij Bunker.

Tomás De Faoite is geboren in Ierland en woont en werkt in Nederland. Dust, zijn eerste collectie gedichten, werd gepubliceerd bij Reinart Editions in 1998. De Faoite publiceerde verder in het Amerikaanse Journal, de Poetry Ireland ReviewPoetry Bus, en recent in Brabant Literair. Met gitarist Ruud Adriaansen vormt hij het muziekduo Infant Air.

Tim Hilderink is performer, kunstenaar en schrijver. In zijn werk beschrijft hij de vaak onmogelijke situaties waarin hij zich bevindt. Een statement: Omdat ik jou zie lopen op straat. Omdat ik soms bang ben en de angst onder controle probeer te houden. Omdat het leven een pak vanillevla is en ik het helemaal uit wil likken. Omdat het leven een ontdekkingsreis is en ik een reiziger. Ga je mee?

Over 1m2 Podium De organisator van 1m2 Podium is Marijke Hooghwinkel. Bij de samenstelling van programma’s zoekt zij de uitersten op en formeert ogenschijnlijk sterk uiteenlopende dichters en performers telkens tot een nieuw en verrassend geheel. Hooghwinkel is tevens dichter, schrijver en beeldend kunstenaar.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief