Op dit moment is het museum gesloten. Dat heeft alles te maken met de renovatie van de vloeren en de herinrichting van de zalen. Lees er alles over »

NEXT

In Stedelijk Museum Breda geven we Bredanaars de ruimte voor projecten en presentaties, dit doen we binnen het programma NEXT. De tentoonstellingen en projecten in NEXT zijn gratis te bezoeken, zonder ticket voor het gehele museum. 

Wat speelt er in de stad? Dat zie je in NEXT. We werken doorlopend samen met maatschappelijke of culturele organisaties en verenigingen en dragen bij aan verschillende initiatieven. Soms werken we intensief samen, bijvoorbeeld bij een onderwijsproject. Andere keren bieden we een podium, bijvoorbeeld voor kunstenaars uit Breda. 

Zo geeft NEXT kinderen de ruimte om onder begeleiding van kunstenaars hun eerste kunstwerken te maken. NEXT is een springplank voor het creatieve talent van scholieren en studenten in de stad en biedt een presentatieplek voor jonge en ervaren beeldend kunstenaars. Maar vooral is NEXT een platform voor actuele thema’s, waarbij heden en verleden met elkaar worden verbonden.

Doe mee!
Zoek je een podium voor jouw idee? Leg het ons voor en mail naar educatie@stedelijkmuseumbreda.nlNEXT
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief