Op dit moment is het museum gesloten. Na de vloerrenovatie werken we nu
aan de herinrichting van de zalen. Gelukkig is het einde in zicht: op 13 mei kun
je hier terecht voor een nóg mooier museum! Lees er alles over »

Voortgezet onderwijs

Bezoek met je leerlingen het museum en enthousiasmeer hen voor de geschiedenis van Breda. Met een speciaal educatief programma, gebaseerd op de lopende tentoonstellingen. Speciaal voor eindexamenleerlingen organiseert Stedelijk Museum Breda ieder jaar een expositie met junior curatoren:
de VO expo.

VO expo en VSO expo
Stedelijk Museum Breda organiseert ieder jaar samen met het Bredase voortgezet onderwijs en het Bredase speciaal voortgezet onderwijs een expositie met werken van leerlingen. Met deze tentoonstelling willen zij de creativiteit van leerlingen uit het onderwijs onder de aandacht brengen van een breed publiek. Daarnaast worden de leerlingen zo gestimuleerd om zelf beter naar elkaars werk te kijken en daarover na te denken. 

In de tentoonstelling is ook aandacht voor het creatieve proces. Een aantal leerlingen is namelijk nauw betrokken bij het maken van de expositie. Samen met medewerkers van het museum selecteerden zij de werken en bedachten ze het concept voor de expo.

Maatwerk VO
Stedelijk Museum Breda heeft een breed aanbod dat aansluit bij verschillende vakken van het voortgezet onderwijs. Tentoonstellingen en programma’s gericht op beeld, erfgoed en geschiedenis van de stad Breda en crossovers van deze kernthema’s. Voor leerlingen wordt er aandacht besteed aan vorm, functie en context.   

Voor leerlingen organiseert het museum inleidingen, presentaties en rondleidingen. Deze programma’s zijn gebaseerd op de lopende tentoonstellingen. Neem contact op met de afdeling educatie en participatie over de mogelijkheden en de actuele programma’s.

De afdeling educatie en participatie is te bereiken via (076) 529 99 00 of email.

Voortgezet onderwijs
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief