Voor gezinnen

Een leuk dagje uit met je gezin: ontdek samen de geschiedenis en kunst van Breda in het Stedelijk Museum. Laat je kinderen op hun eigen tempo de collectie verkennen met de speciale kunstspeurtocht of ga er samen op uit met een (historische) wandeling.

Voor gezinnen
  • Kunstkijkpuzzel (4-7 jaar)

    Voor de jongste museumbezoeker is er de Kunstkijkpuzzel. Kinderen krijgen een kijk-kaart en gaan op zoek naar beeld- en associatiefragmenten in de tentoonstelling De Collectie. Een paar werken zijn uitgelicht. De kinderen leren goed te kijken waar het beeld bij hoort. Als ze alle kunstwerken hebben gevonden kunnen ze bij de receptie een cadeautje ophalen. 

  • Nassauwandeling (gezinnen)

    Beantwoord de vragen en vervolg de zoektocht via een wandeling door het centrum van Breda! Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en gevangen gehouden aan het Spaanse hof. Stiekem neemt Filips Willem contact op met zijn vader en laat hij geheime codes achter. Door de vragen te beantwoorden, worden de aanwijzingen die Filips Willem heeft verspreid verzameld. Zijn ze allemaal gevonden? Dan is de code te kraken en kan de geheime locatie van Filips Willem worden gevonden.

    Nassauwandeling online!
    Vanaf 5 juni zijn de deuren van het museum weer geopend, maar met behulp van je mobiele telefoon blijft de Nassauwandeling ook online te bewandelen. Klik hier voor de digitale versie.


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief