Voor gezinnen

Een leuk dagje uit met je gezin: ontdek samen de geschiedenis en kunst van Breda in het Stedelijk Museum. Laat je kinderen op hun eigen tempo de collectie verkennen met de speciale kunstspeurtocht of ga er samen op uit met een (historische) wandeling.

Voor gezinnen
 • Trix en Max Verhalentour

  Trix en Max, de koninginnen van Stedelijk Museum Breda zijn tegenwoordig te vinden in de entree van het museum. Daar hangen ze al een tijdje, maar ze zouden het zo leuk vinden om hun oude bekenden in de museumzalen van De Collectie nog eens te zien. 

  In deze audiotour voor families word je meegenomen door Trix en Max om kennis te maken met alle bijzondere karakters die je tegenkomt als je door de historische tentoonstelling van het museum loopt. Zo vertelt Anthony het varkentje hoe hij vroeger de mensen beschermde tegen nare ziektes, verklappen de vogels die al 500 jaar boven de stad vliegen wat ze hebben ontdekt en vertelt de heks van Dongen waarom ze zo goed wol kan spinnen.

  In opdracht van: Stedelijk Museum Breda
  Concept, scripts en stemmen: Merel van Lieshout en Bram Walter
  Opname en editing: Joost van de Pas
  Animatie: Studio Tween


 • Tekenen in de stijl van Vincent

  Laat je net als de kunstenaars uit de tentoonstelling Vanwege Vincent inspireren door Vincent van Gogh. Ontdek Van Gogh's fascinaties en zijn bijzondere manier van werken. Tijdens de workshop ga je onder begeleiding van een docent van Vincents Tekenlokaal experimenteren met Vincent's manier van tekenen en zijn typische kleurgebruik.

  De workshops vinden plaats op di 28 dec, wo 29 dec, do 30 dec, di 4 jan, wo 5 jan en do 6 jan. Tijdstip: 12:45 – 14:00 uur en 14:00 – 15:30 uur. Deelname is gratis, maar meld je van van tevoren aan.

 • Kunstkijkpuzzel (4-7 jaar)

  Voor de jongste museumbezoeker is er de Kunstkijkpuzzel. Kinderen krijgen een kijk-kaart en gaan op zoek naar beeld- en associatiefragmenten in de tentoonstelling De Collectie. Een paar werken zijn uitgelicht. De kinderen leren goed te kijken waar het beeld bij hoort. Als ze alle kunstwerken hebben gevonden kunnen ze bij de receptie een cadeautje ophalen. 

 • Nassauwandeling (gezinnen)

  Beantwoord de vragen en vervolg de zoektocht via een wandeling door het centrum van Breda! Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en gevangen gehouden aan het Spaanse hof. Stiekem neemt Filips Willem contact op met zijn vader en laat hij geheime codes achter. Door de vragen te beantwoorden, worden de aanwijzingen die Filips Willem heeft verspreid verzameld. Zijn ze allemaal gevonden? Dan is de code te kraken en kan de geheime locatie van Filips Willem worden gevonden.

  Nassauwandeling online!
  Met behulp van je mobiele telefoon is de Nassauwandeling gratis online te bewandelen. Klik hier voor de digitale versie.


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief