Voor gezinnen

Een leuk dagje uit met je gezin: ontdek samen de geschiedenis en kunst van Breda in het Stedelijk Museum. Laat je kinderen op hun eigen tempo de collectie verkennen met de speciale kunstspeurtocht of ga er samen op uit met een (historische) wandeling.

Voor gezinnen
 • Kunstkijkpuzzel (4-7 jaar)

  Voor de jongste museumbezoeker is er de Kunstkijkpuzzel. Kinderen krijgen een kijk-kaart en gaan op zoek naar beeld- en associatiefragmenten in de tentoonstelling De Collectie. Een paar werken zijn uitgelicht. De kinderen leren goed te kijken waar het beeld bij hoort. Als ze alle kunstwerken hebben gevonden kunnen ze bij de receptie een cadeautje ophalen. 

 • Kunstkijkroute (8-14 jaar)

  Een speurtocht door het hele museum. Kinderen kiezen zelf werken uit de tentoonstellingen en gaan die onderzoeken. Op zoek naar een schilderij, film, standbeeld, portret, foto of kostuum ontdekken kinderen de historische voorwerpen en kunstwerken in het museum. Ze krijgen bij de receptie een do-it-yourself boekje met vragen en opdrachten die aansluiten bij de uitgekozen werken. Ze ontdekken zo het hele museum en maken daarbij kennis met de thema‚Äôs van de tentoonstellingen.

 • Nassauwandeling (gezinnen)

  Beantwoord de vragen in het museum en vervolg de zoektocht via een wandeling door het centrum van Breda! Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en werd gevangen gehouden aan het Spaanse hof. Stiekem neemt Filips Willem contact op met zijn vader en laat hij geheime codes achter.

  Bij de receptie is deze speurtocht op te halen, met vragen en opdrachten bij verschillende objecten in het museum en de stad. Door de vragen te beantwoorden, worden de aanwijzingen die Filips Willem heeft verspreid verzameld. Zijn ze allemaal gevonden? Dan is de code te kraken en kan de geheime locatie van Filips Willem worden gevonden.

 • Realisten (gezinnen)

  Realisme en magisch realisme... Wat is dat nou eigenlijk? Ga op bezoek bij Charley Toorop en haar collega's met de familieroute Thuis bij Charley. Ontdek hoe de kunstenaars in de tentoonstelling op hun eigen manier hun wereld verbeelden.

 • Collectielab (gezinnen)

  Leer in Collectielab meer over ziektes als de pest en hoe Breda daar vroeger mee omging. Beantwoord alle vragen en verzamel alle letters bij elkaar. Heb jij het juiste woord ontcijferd? Dan mag je een presentje ophalen bij de receptie! 

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief