Voor gezinnen

Een leuk dagje uit met je gezin: ontdek samen de geschiedenis en kunst van Breda in het Stedelijk Museum. Laat je kinderen op hun eigen tempo de collectie verkennen met de speciale kunstspeurtocht of ga er samen op uit met een (historische) wandeling.

Voor gezinnen
 • Trix en Max Verhalentour

  Trix en Max, de koninginnen van Stedelijk Museum Breda zijn tegenwoordig te vinden in de entree van het museum. Daar hangen ze al een tijdje, maar ze zouden het zo leuk vinden om hun oude bekenden in de museumzalen van De Collectie nog eens te zien. 

  In deze audiotour voor families word je meegenomen door Trix en Max om kennis te maken met alle bijzondere karakters die je tegenkomt als je door de historische tentoonstelling van het museum loopt. Zo vertelt Anthony het varkentje hoe hij vroeger de mensen beschermde tegen nare ziektes, verklappen de vogels die al 500 jaar boven de stad vliegen wat ze hebben ontdekt en vertelt de heks van Dongen waarom ze zo goed wol kan spinnen.

  In opdracht van: Stedelijk Museum Breda
  Concept, scripts en stemmen: Merel van Lieshout en Bram Walter
  Opname en editing: Joost van de Pas
  Animatie: Studio Tween


 • Op reis met Sacha!

  Piramides, regenwouden, moskee├źn en de Eiffeltoren: in de tentoonstelling van modefotograaf Sacha van Dorssen kun je ze allemaal ontdekken. Met de familieroute Op reis met Sacha krijgen kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar hun eigen reisboekje. Ze krijgen hints om naar foto's te speuren en komen ondertussen veel te weten over de wereld van fotografie en reizen. Wist je bijvoorbeeld dat Sacha altijd een eigen ventilatortje meenam om het haar en de kleding mooi te laten wapperen voor de foto?


 • Kunstkijkpuzzel (4-7 jaar)

  Voor de jongste museumbezoeker is er de Kunstkijkpuzzel. Kinderen krijgen een kijk-kaart en gaan op zoek naar beeld- en associatiefragmenten in de tentoonstelling De Collectie. Een paar werken zijn uitgelicht. De kinderen leren goed te kijken waar het beeld bij hoort. Als ze alle kunstwerken hebben gevonden kunnen ze bij de receptie een cadeautje ophalen. 

 • Summerschool - kunstworkshops voor kinderen

  Tijdens Summerschool kruipen kinderen in de huid van een kunstenaar. Waarom maak je kunst en hoe doe je dat? Verschillende kunstenaars gaan in op die vraag en geven workshops aan kinderen van zeven jaar en ouder. Elke kunstenaar heeft zijn of haar eigen specialiteit, waardoor de workshops elke week weer anders zijn. In de zomervakantie op woensdag, donderdag en vrijdag van 10:00 uur tot 13:00 uur. Kijk voor meer informatie en inschrijven op www.stedelijkmuseumbreda.nl/summerschool

 • Nassauwandeling (gezinnen)

  Beantwoord de vragen en vervolg de zoektocht via een wandeling door het centrum van Breda! Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en gevangen gehouden aan het Spaanse hof. Stiekem neemt Filips Willem contact op met zijn vader en laat hij geheime codes achter. Door de vragen te beantwoorden, worden de aanwijzingen die Filips Willem heeft verspreid verzameld. Zijn ze allemaal gevonden? Dan is de code te kraken en kan de geheime locatie van Filips Willem worden gevonden.

  Nassauwandeling online!
  Met behulp van je mobiele telefoon is de Nassauwandeling gratis online te bewandelen. Klik hier voor de digitale versie.


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief