Voor gezinnen

Een leuk dagje uit met je gezin: ontdek samen de geschiedenis en kunst van Breda in het Stedelijk Museum. Laat je kinderen op hun eigen tempo de collectie verkennen met de speciale kunstspeurtocht of ga er samen op uit met een (historische) wandeling.

Voor gezinnen
 • Trix en Max Verhalentour

  Trix en Max, de koninginnen van Stedelijk Museum Breda zijn tegenwoordig te vinden in de entree van het museum. Daar hangen ze al een tijdje, maar ze zouden het zo leuk vinden om hun oude bekenden in de museumzalen van De Collectie nog eens te zien. 

  In deze audiotour voor families word je meegenomen door Trix en Max om kennis te maken met alle bijzondere karakters die je tegenkomt als je door de historische tentoonstelling van het museum loopt. Zo vertelt Anthony het varkentje hoe hij vroeger de mensen beschermde tegen nare ziektes, verklappen de vogels die al 500 jaar boven de stad vliegen wat ze hebben ontdekt en vertelt de heks van Dongen waarom ze zo goed wol kan spinnen.

  In opdracht van: Stedelijk Museum Breda
  Concept, scripts en stemmen: Merel van Lieshout en Bram Walter
  Opname en editing: Joost van de Pas
  Animatie: Studio Tween


 • Kunstkijkpuzzel (4-7 jaar)

  Voor de jongste museumbezoeker is er de Kunstkijkpuzzel. Kinderen krijgen een kijk-kaart en gaan op zoek naar beeld- en associatiefragmenten in de tentoonstelling De Collectie. Een paar werken zijn uitgelicht. De kinderen leren goed te kijken waar het beeld bij hoort. Als ze alle kunstwerken hebben gevonden kunnen ze bij de receptie een cadeautje ophalen. 

 • Nassauwandeling (gezinnen)

  Beantwoord de vragen en vervolg de zoektocht via een wandeling door het centrum van Breda! Filips Willem, de oudste zoon van Willem van Oranje, is door Filips II ontvoerd en gevangen gehouden aan het Spaanse hof. Stiekem neemt Filips Willem contact op met zijn vader en laat hij geheime codes achter. Door de vragen te beantwoorden, worden de aanwijzingen die Filips Willem heeft verspreid verzameld. Zijn ze allemaal gevonden? Dan is de code te kraken en kan de geheime locatie van Filips Willem worden gevonden.

  Nassauwandeling online!
  Met behulp van je mobiele telefoon is de Nassauwandeling gratis online te bewandelen. Klik hier voor de digitale versie.


 • Familierondleidingen Vanwege Vincent

  Toen Vincent van Gogh opgroeide in Zundert, kon hij al heel aardig tekenen. Op dat moment wist hij nog niet dat hij meer dan honderd jaar later zoveel kunstenaars zou inspireren met zijn zonnebloemen, sterrenhemel en prachtige heldere kleuren. Ga mee met de familierondleiding door de tentoonstelling Vanwege Vincent - De geboortestreek van Van Gogh als inspiratie en zie al die onderwerpen terug op nieuwe, verfrissende manieren. Je ontdekt hoe Vincent naar de wereld keek en hoe de kunstenaars van nu op hun beurt weer naar zijn werk kijken.

  Deelname aan de rondleiding is gratis voor kinderen t/m 18 jaar, volwassen betalen de reguliere entreeprijs van het museum. 


Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief