Tussen Kunst en Quarantaine

11 februari 2021
Tussen Kunst en Quarantaine

Bron: BNdeStem (Tim van Boxtel) 17-01-21

Anneloes Officier (32) uit Prinsenbeek werd afgelopen jaar onbedoeld een hit op Instagram. Om de lockdown dragelijker te maken, bedacht ze de uitdaging om met voorwerpen in huis schilderijen na te maken. Tien maanden later heeft ze 270.000 volgers op Instagram, interviewverzoeken uit Japan en fans van de Verenigde Arabische Emiraten tot Brazilië.

Momenteel staat de teller op 270.000 volgers, waaronder Château Versailles, het Louvre in Parijs en Kunstmuseum Basel. Ze zat bij Jinek aan tafel, hield interviews voor media in Japan en hing met haar account op billboards door Los Angeles. Inmiddels heeft ze 70.000 inzendingen ontvangen voor deze uitdaging, die ze omgedoopt heeft tot Tussen Kunst & Quarantaine. ,,Ook in allerlei talen die ik niet spreek, bijvoorbeeld Perzisch. En ook die mensen gebruiken mijn ontzettend Hollandse titel.”

‘Raar jaar’ werd het volledig uitgewrongen cliché van 2020, maar voor Officier is dat écht van toepassing. De Prinsenbeekse blijft bescheiden onder haar succes. Zo werd ze tweede in de lezersverkiezing voor influencer van het jaar van dagblad Trouw, achter Arjen Lubach en vóór Diederik Gommers. ,,Dat vind ik bijna gênant. Diederik Gommers doet écht iets voor de maatschappij en wij komen met een dolletje.”

Het begon als dolletje en is inmiddels geëxplodeerd, maar wordt nog altijd ‘gewoon’ gerund vanaf de bank van een appartement in Amsterdam. ,,Ik hoop dat meneer De Wilde van mijn middelbare school Mencia de Mendoza in Breda trots is. Hij gaf mij kunstgeschiedenis op het vwo. Ik had niet per se aanleg voor tekenen en was ook niet echt kunstzinnig, dus hij zal wel verbaasd zijn.”

Lees het volledige artikel via de website van BNdeStem:
Anneloes (32) ging viral met haar account Tussen Kunst & Quarantaine (maar verdient er geen cent mee) | Breda | bndestem.nl

Via #tussenkunstenquarantaine zijn inmiddels vele variaties op bestaande kunstwerken te zien.

Namens het museum dagen we belangstellenden uit om een eigen variant te maken op een bestaand werk uit de tentoonstelling Realisten – Meesterwerken uit Museum Arnhem.

Stuur je inzending naar Ilse@stedelijkmuseumbreda.nl en wellicht zien we jouw werk binnenkort terug in de slideshow. Inzenden is mogelijk tot 30 mei 2021.