Op dit moment is het museum gesloten. Na de vloerrenovatie werken we nu
aan de herinrichting van de zalen. Gelukkig is het einde in zicht: op 13 mei kun
je hier terecht voor een nóg mooier museum! Lees er alles over »

Meet the Makers met Loek Grootjans

21 februari 2022
Meet the Makers met Loek Grootjans

‘Als je als kunstenaar niks hebt met Van Gogh, dan moet je stoppen’. Dat zijn een van de eerste woorden waar Loek Grootjans de rondleiding mee begint. Loek Grootjans is groot fan van Van Gogh en vertelt enthousiast over zijn residentie in Van Goghhuis Zundert. ‘Zundert heeft mij ontvangen als een warm bad waar ik regelmatig weer naartoe wil. Ik heb daar een bijzondere band gekregen met de medekunstenaars in de residentie.’ 

Na de kennismaking neemt Loek de groep mee door de tentoonstelling. Hij geeft uitleg over zijn werk en hoe hij tot zijn ideeën is gekomen. ‘Ik wil een eer bewijzen aan Van Gogh. Niet door zijn werk te overtreffen, maar juist door een cadeau te geven.’ Daarom heeft hij een asiel bedacht. In het asiel heeft hij allerlei attributen verzameld die te herleiden zijn naar Van Gogh. Deze attributen, waaronder verschillende soorten groenten en een enorme zonnebloem, staan nu tentoongesteld in het museum. Iedereen luistert aandachtig naar de levendige en inspirerende verhalen van Loek Grootjans, die uren zou kunnen blijven vertellen. Wat een inspirerend kunstenaar én verteller. Groot applaus!

‘Hij vertelt vanuit zijn fascinatie en hij is echt fan van Van Gogh.’ – bezoeker

Er staan nog twee 'Meet the Maker'-rondleidingen op ons programma: Carmen Schabracq op 20 maart en Diana Roig op 10 april. Schrijf je nu hier in.

Fotocredit: Ilse Verbeek

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief