Symposium Sacha van Dorssen

19 oktober 2021
Symposium Sacha van Dorssen

Afgelopen zondag vond het symposium plaats waarvoor modefotografe Sacha van Dorssen (80 jaar) is afgereisd van Parijs naar Breda. De tentoonstelling Sacha! - 50 jaar modefotografie in Stedelijk Museum Breda vertelt het verhaal van een bescheiden Rotterdams meisje dat doordringt tot de top van de modefotografieHaar foto’s weerspiegelen de culturele en maatschappelijke veranderingen die plaatsvinden gedurende haar 50-jarige werkzame leven.

Na een lezing van Gabriel Bauret, curator en historicus op het gebied van fotografie, praatten Nanda van den Berg, director Huis Marseille, en jonge modefotograaf Mounir Raij met Sacha van Dorssen over haar werk en de veranderde modefotografie. De middag kreeg een extra Frans tintje met de prachtige chansons van Tess Merlot.