Op dit moment is het museum gesloten. Dat heeft alles te maken met de renovatie van de vloeren en de herinrichting van de zalen. Lees er alles over »

Schenking van zes fotowerken door Geer Pouls

28 juli 2021
Schenking van zes fotowerken door Geer Pouls

Geer Pouls is van 1982 tot 2002 werkzaam als kunstenaar. In zijn schilderijen, tekeningen, glaswerk, keramiek en fotografie staan vergankelijkheid, ijdelheid, consumentendwang en onze verhouding tot de natuur centraal

Vanaf 1988 is Pouls naast zijn kunstenaarschap ook werkzaam als galerist. In de jaren negentig heeft Pouls een galerie in de Dietstraat in Breda, waarna hij naar Rotterdam verhuist en vervolgens naar Berlijn. Na 2002 stopt hij met het kunstenaarschap en richt hij zich volledig op zijn galerie (en bloemenzaak) onder de naam Brutto Gusto. 

“De vaas en de bloem hebben altijd centraal gestaan. Ze staan voor cultuur en natuur, simpeler kan ik het niet maken.” – Geer Pouls

Pouls schenkt zes van zijn fotowerken aan Stedelijk Museum Breda. Deze foto's zijn gemaakt in de jaren dat hij in Breda woonde en werkte en vormen een prachtige aanvulling op de twee werken die het museum al van hem in de collectie heeft. Het sluit bovendien goed aan bij ander fotografisch werk in de collectie van het museum, denkend aan het werk van Paul den Hollander, Ruurd van den Noord en Teun Hocks.

Naast Stedelijk Museum Breda is zijn werk ook vertegenwoordigd in de collectie van Stedelijk Museum Amsterdam, Museum Boijmans Van Beuningen (Rotterdam), Museum Arnhem en Museum De Lakenhal (Leiden).

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief