Op dit moment is het museum gesloten. Dat heeft alles te maken met de renovatie van de vloeren en de herinrichting van de zalen. Lees er alles over ┬╗

Sacha van Dorssen en Petrovsky & Ramone in de openlucht

17 juni 2021
Sacha van Dorssen en Petrovsky & Ramone in de openlucht

In de openlucht presenteren Stedelijk Museum Breda en Grote Kerk de fototentoonstelling Breda Fashion met werk van Sacha van Dorssen en Petrovsky & Ramone. Deze presentatie sluit aan op de zomertentoonstellingen Sacha! - 50 jaar modefotografie in het museum en Royal Fashion Design - Mattijs van Bergen in de Grote Kerk.

Van 18 juni t/m 2 augustus zijn de fotowerken te zien bij BRACK (Speelhuislaan 175 in Breda) en daarna van 2 augustus t/m 30 augustus aan de achterkant van centraal station Breda (eveneens Speelhuislaan).

Tip! Bij deze tentoonstelling is een audiotour aanwezig 
Bij deze gratis toegankelijke outdoor expositie is kosteloos een bijbehorende audiotour te beluisteren, deze is bereikbaar door de QR-code op de werken te scannen. De audiotour geeft een persoonlijke kijk in de werkwijze van Sacha. Ze vertelt over haar verre reizen, waarbij ze veel verschillende mensen ontmoet en nauw met een creatief team samenwerkt. Omdat ze vaak buiten werkt moet ze zich op iedere locatie aanpassen aan de weersomstandigheden en soms onconventionele keuzes maken. Haar kalme manier van vertellen neemt je mee in haar verhaal; alsof je naast haar staat terwijl ze in haar artistieke proces zit.

Daarnaast is beeldredacteur Jenny Smets te horen. Ze is gespecialiseerd in modefotografie en vertelt over de industrie in de tijd dat Sacha werkt. Haar verhaal biedt context bij de foto's; hoe verre oorden en lichte verhaallijnen werden geïntroduceerd, de manier waarop er naar vrouwelijk naakt werd gekeken en hoe de compositie in een foto juist nadruk kan leggen op de kleding die het model draagt.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief