Op dit moment is het museum gesloten. Dat heeft alles te maken met de renovatie van de vloeren en de herinrichting van de zalen. Lees er alles over »

Podcast Werktitel aflevering 5 - met Marilyn Jongenelen

28 oktober 2021
Podcast Werktitel aflevering 5 - met Marilyn Jongenelen

Dan heb je een baan en een baby. Je stuurt een email. Je veegt een snotneus af. Je komt uit de vergadering. Je kijkt of ze wel thuis zijn gekomen. Je bent een ouder. Je werkt. Je bent een werkende ouder. In deze aflevering spreken we met moeders en vaders in de kunst over werk, leven en ouderschap. Wat ze met elkaar gemeen hebben zijn de kinderen en de crêche, maar wat ze ook met elkaar gemeen hebben is dat ze ook ouders van de kunst zijn. Ze zorgen voor hun kinderen en ze dragen zorg voor hun werk en de mensen met wie ze werken. We praten over borstvoeding en kolven, uitstel en afstel, een ingetrokken contract en mentale ruimte. Ook spreken we een directeur die twee primaire zorgopdrachten heeft: kind én kunst. Via het normaliseren van het ouderschap pleiten wij voor de verzorging van elkaar in de sector: betere arbeidsvoorwaarden en -verhoudingen.

In deze aflevering komt onder andere Marilyn Jongenelen, zakelijk directeur van Stedelijk Museum Breda, aan het woord.

Volg Werktitel  via www.instagram.com/_werktitel. Voor meer informatie en het beluisteren van de afleveringen kun je naar de website gaan.
A transcript translated in English is also available on the website.

Werktitel is opgenomen, geschreven, geproduceerd en gemonteerd in 2021 door Alix de Massiac en Zoë Dankert. Geluid en mixage gecomponeerd aan de hand van gevonden geluiden en samples door geluidskunstenaar Nathalie Bruys. Grafische vormgeving Elisabeth Klement.

Sprekerslijst
Bonno van Doorn, Guus van Engelshoven, Hans den Hartog Jager, Hester Alberdingk Thijm, Hicham Khalidi, Jolijn Durinck, Kija Benford, Maaike Lauwaert, Maarten Keune, Marilyn Jongenelen, Marten Kuijpers, Peter van den Bunder, Rebekka Straetmans, Wike Been, Yvonne Grootenboer.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief