Podcast Sacha! - 50 jaar modefotografie

04 oktober 2021
Podcast Sacha! - 50 jaar modefotografie

Sacha van Dorssen. Misschien wel de allerbeste Nederlandse modefotograaf. Begin jaren 60 wordt ze in Parijs ontdekt. Daarna reist ze de wereld rond voor bekende magazines en modemerken. Van Marie Claire tot Avenue, van Kenzo tot Dior.

Bij de tentoonstelling Sacha! - 50 jaar modefotografie hebben we een podcast gemaakt. Daarin zoomen we in op de schoonheidsidealen van de jaren 70 tot nu, en wat deze betekenen voor het vrouwbeeld. We stellen de vraag: wat is de macht van mode?

Met: Cecile Narinx (modejournalist en voormalig hoofdredacteur Elle en Haper's Bazaar), Jenny Smets (medecurator tentoonstelling) en Janice Deul (mode- en cultuuractivist).

Deze podcast is gemaakt door Anna Peeters en productiehuis Slowpony, in opdracht van Stedelijk Museum Breda.

Beluister de podcast Sacha! - 50 jaar modefotografie van Stedelijk Museum Breda via SpotifySoundcloud en Apple Podcasts.

Beeld:
1984, Sacha tijdens een fotoshoot voor Sosuke Orguri.
Foto: Sjinji, Barneville-Carteret, assistent: Rudolf van Dommele.