Pieter Laurens Mol te gast in VPRO's Nooit Meer Slapen

02 augustus 2022
Pieter Laurens Mol te gast in VPRO's Nooit Meer Slapen

Pieter van der Wielen presentator van VPRO's Nooit Meer Slapen op NPO radio 1 ging in gesprek met beeldend kunstenaar Pieter Laurens Mol. Mol vertelde hier over zijn fascinatie voor ruimtevaart en wetenschap en hoe beiden hem inspireren. Deze zomer is een selectie van het werk van Pieter Laurens Mol bij ons te zien in de tentoonstelling Nachtvlucht.

Mol’s carrière beslaat ruim vijftig jaar. Hij was de eerste levende Nederlander met een eigen tentoonstelling in het Museum of Modern Art in New York en exposeerde van Berlijn tot Melbourne. Toch blijft zijn werk sterk verbonden met Nederland: in veel van zijn kunst benadrukt Mol een verbinding met zijn geboortestad Breda. Wij zijn dan ook bijzonder trots dat wij in Stedelijk Museum Breda deze tot nu toe grootste thematentoonstelling van zijn werk in Nederland kunnen laten zien.

Luister hier de uitzending van Nooit meer Slapen met Pieter Laurens Mol terug.