Pien Rosmalen is de nieuwe Bredase Smaakmaker: ‘Als anderen blij zijn, ben ik dat ook’ - BredaVandaag

08 juni 2022

Demissionair wethouder Daan Quaars heeft ‘duizendpoot’ Pien Rosmalen de onderscheiding Bredase Smaakmaker overhandigd. Zowel haar werk als journalist en programmamaker als haar vele vrijwilligerswerk staat in het teken van verbinding en betrokkenheid.

Het organiseren en voor anderen in de weer zijn, zat er bij Pien al vroeg in. Zo maakte ze als kind een eigen natuurtijdschrift waarvan de opbrengst naar een goed doel ging en zette ze zich op de middelbare school in als buddy voor aidspatiënten. Voor haar werk trekt ze momenteel een project om Stedelijk Museum Breda toegankelijker te maken voor mensen die vanuit hun achtergrond minder makkelijk een museum bezoeken. Pien wil dolgraag laten zien dat mensen sterker worden als ze zich gehoord en gezien voelen.

Kleur en smaak aan Breda
Sinds vier jaar benoemen de gemeente Breda en Breda Marketing jaarlijks een aantal Bredanaars tot Bredase Smaakmaker omdat zij kleur en smaak toevoegen aan de stad. Smaakmakers zetten zich belangeloos in voor anderen en maken van Breda een mooiere plek. Smaakmakers worden door iemand uit hun omgeving genomineerd. Een vakjury (bestaande uit verschillende Bredanaars vanuit sport, cultuur, vrijwilligerswerk, etc.) beoordeelt alle nominaties en beslist wie er tot Smaakmaker wordt verkozen.

Lees hier het originele artikel.